9 oktober

Internationale Dag van de Post

9 oktober - over 172 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Post

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Rooksignalen, postduiven, telegrammen, telegrafen, helioscopen, Morsecode, maar ook mailen, bellen, sms'en, pingen, twitteren, facebooken of hyven hebben het traditionele kaartjes schrijven bijna in de ban gedaan, maar de organisatoren van de Dag van de Post, de Universal Postal Union, blijven geloven in de kracht van fysieke post.

Extra post
Op de Internationale Dag van de Post staan onder meer overheden stil bij die kracht. Zo geven sommige ministers toespraken over post en presenteren zij plannen om de postindustrie te steunen. In sommige landen worden nieuwe soorten postzegels gedrukt. Postbedrijven geven op deze Dag ook extra aandacht aan hun medewerkers, en natuurlijk sturen we op deze mooie Dag, die al 35 jaar wordt georganiseerd, extra veel post rond!

Informatie over de Dag is goed te vinden op internet. De officiële website van UPU geeft goede impressies met foto's van vorig jaar, maar op www.timeanddate.com is zoals vaker veel informatie te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Post!




Verwante Dagen

Dag van de Pakketbezorger
13 maart
Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis.

Dag van de Projectontwikkeling
16 mei
De Dag van de Projectontwikkeling is hét trefpunt voor bestuurders en vastgoedprofessionals die project- en gebiedsontwikkeling tot een duurzaam succes willen maken.

Dag van de Systeembeheerder
26 juli
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.

9
oktober

9 okt

Deze site gebruikt Cookies.