9 oktober

Internationale Dag van de Post

9 oktober - over 265 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Post

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Rooksignalen, postduiven, telegrammen, telegrafen, helioscopen, Morsecode, maar ook mailen, bellen, sms'en, pingen, twitteren, facebooken of hyven hebben het traditionele kaartjes schrijven bijna in de ban gedaan, maar de organisatoren van de Dag van de Post, de Universal Postal Union, blijven geloven in de kracht van fysieke post.

Extra post
Op de Internationale Dag van de Post staan onder meer overheden stil bij die kracht. Zo geven sommige ministers toespraken over post en presenteren zij plannen om de postindustrie te steunen. In sommige landen worden nieuwe soorten postzegels gedrukt. Postbedrijven geven op deze Dag ook extra aandacht aan hun medewerkers, en natuurlijk sturen we op deze mooie Dag, die al 35 jaar wordt georganiseerd, extra veel post rond!

Informatie over de Dag is goed te vinden op internet. De officiële website van UPU geeft goede impressies met foto's van vorig jaar, maar op www.timeanddate.com is zoals vaker veel informatie te vinden.

Verwante Dagen

Dag van het Magazijn
28 november
De Dag van het Magazijn is bedoeld voor magazijnbeheerders, logistiek managers, teamleiders, orderpikkers, DC-managers, en eenieder die maar enigszins professioneel met logistiek en magazijn bezig is.

Dag van de Maatschappelijk Werker
6 juni
Iedere eerste donderdag van juni organiseert de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers hun eigen Dag: De Dag van de Maatschappelijk Werker.

Internationale Dag van het Kapitalisme
2 juni
Op enkele landen na, werken vrijwel alle landen ter wereld met het economisch kapitalistische systeem, waarin vrije marktwerking wordt toegepast. Dat vond PRODOS zo belangrijk, dat ze in de jaren '80 de Dag Van Het Kapitalisme oprichtte op de eerste zondag van december.

9
oktober

9 okt

Deze site gebruikt Cookies.