6 oktober

Dag van de Actuaris

6 oktober - over 2 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 juli 09:50


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een actuaris is iemand die zich binnen een bedrijf of bijvoorbeeld een verzekeraar bezighoudt met het berekenen van risico's. Wat kost een polis, hoeveel risico levert op, wat verdient een bedrijf aan de rente en is het daarom waard om iets wel of niet te vergoeden of te verzekeren? Iemand moet de ingewikkelde Excel-sheets ontwerpen waarin die berekeningen staan. De beroepsgroep van actuarissen (actuari?) organiseert op 6 oktober een eigen congresdag voor hun beroepsgroep.

Tijdens de Dag van de Actuaris komen deze mensen bij elkaar, met name om te leren over hun vak. Er zijn workshops en lezingen over ontwikkelingen in het werkveld, met spannende titels als 'Hoe Data Science de grenzen van het Actuariaat verlegt'. Die wordt gegeven door niemand minder dan de Actuaris Van Het Jaar, waarvan er aan het eind van de Dag een nieuwe wordt gekroond. Ook is er een prijs voor het Actuarieel Talent. De Dag wordt georganiseerd door verschillende verzekeraars en grote financiële toko's, waaronder PWC, Nationale Nederlanden en Achmea.

Als het het ons vraagt is dat de toegangsprijs van 395 euro meer dan waard - een actuaris zou het risico van die berekening waarschijnlijk precies hetzelfde inschatten. Alle informatie, zoals het programma, vindt u op actuaris.nl, een website met informatie over het vak.

Wens iemand een Fijne Dag van de Actuaris!
Verwante Dagen

Dag van de Freelancer
6 oktober
Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen draait de economie volledig op freelancers, zelfstandigen en eenpitters. Die willen zich niet binden aan één werkgever, maar de vrijheid hebben om opdrachten aan te nemen wanneer en waar zij willen.

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

Nationale Kringloopdag
1 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

6
oktober

6 okt

Deze site gebruikt Cookies.