6 oktober

Dag van de Actuaris

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
6 oktober 2022 - 351 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 juli 09:50


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een actuaris is iemand die zich binnen een bedrijf of bijvoorbeeld een verzekeraar bezighoudt met het berekenen van risico's. Wat kost een polis, hoeveel risico levert op, wat verdient een bedrijf aan de rente en is het daarom waard om iets wel of niet te vergoeden of te verzekeren? Iemand moet de ingewikkelde Excel-sheets ontwerpen waarin die berekeningen staan. De beroepsgroep van actuarissen (actuari?) organiseert op 6 oktober een eigen congresdag voor hun beroepsgroep.

Tijdens de Dag van de Actuaris komen deze mensen bij elkaar, met name om te leren over hun vak. Er zijn workshops en lezingen over ontwikkelingen in het werkveld, met spannende titels als 'Hoe Data Science de grenzen van het Actuariaat verlegt'. Die wordt gegeven door niemand minder dan de Actuaris Van Het Jaar, waarvan er aan het eind van de Dag een nieuwe wordt gekroond. Ook is er een prijs voor het Actuarieel Talent. De Dag wordt georganiseerd door verschillende verzekeraars en grote financiële toko's, waaronder PWC, Nationale Nederlanden en Achmea.

Als het het ons vraagt is dat de toegangsprijs van 395 euro meer dan waard - een actuaris zou het risico van die berekening waarschijnlijk precies hetzelfde inschatten. Alle informatie, zoals het programma, vindt u op actuaris.nl, een website met informatie over het vak.

Wens iemand een Fijne Dag van de Actuaris!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede
17 oktober
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.

Dag van de Praktijkmanager
11 mei
Een praktijkmanager is iemand die in de zorg werkzaam is om orde op zaken te stellen binnen bijvoorbeeld tandartspraktijken of begeleide bewoningen. De praktijkmanager zorgt voor al het administratieve werk, en al het geregel in het algemeen dat de specialist van het werk afhoudt waar hij voor is aangesteld.

Dag van de Pakketbezorger
8 maart
Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis.

6
oktober

6 okt

Eerdere edities:
In 2022: 6 oktober
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.