18 oktober

Dag van het Ploegpaard

18 oktober - 12 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 oktober 21:08


Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Let op: De Dag van het Ploegpaard wordt vanwege corona dit jaar niet gevierd. Waarschijnlijk vindt er volgend jaar een nieuwe editie plaats

Behalve dure accessoires voor rijkeluismeisjes in de puberteit zijn paarden ook vooral werktuigen. Dat wordt nog eens te meer gedemonstreerd op de Dag van het Ploegpaard, 19 oktober in het monumentendorp Orvelte in Drenthe.

Daar vindt de Dag van het Ploegpaard dit jaar alweer voor de 15e (!) keer plaats. Tijdens deze Dag kunnen deelnemers strijden om de befaamde Orvelte wisselbeker voor het beste ploegpaard. Dat wordt uitgekozen op basis van wedstrijden zoals ringsteken, en demonstraties over koetsen en ruiters. Ook is er volgens de organisatie vanalles voor niet-paardrijders, zoals een band die optreedt en een markt met oud-ambachtelijke demonstraties. Klinkt gezellig. Benieuwd of we eindigen met een lekkere paardenburger.

Alle informatie over de Dag van het Ploegpaard is te vinden op de website van Orvelte.

Wens iemand een Fijne Dag van het Ploegpaard!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Geleidehond
29 april
Iedere laatste woensdag van april is het de Internationale Dag van de Geleidehond. U weet wel, die trouwe en slimme viervoeters die blinden en slechtzienden van hot naar her weten te brengen zonder dat zij tegen paaltjes en bankjes op knallen.

Internationale Dag van de Cheetah
4 december
De Cheeta (of het Jachtluipaard) is het snelste dier op aarde, een katachtige die voornamelijk in Afrika voorkomt. Het jachtluipaard is erg licht gebouwd en verschilt daarmee van jaguars of panters.

Internationale Dag van de Tonijn
2 mei
Tonijn is niet alleen lekker op pizza. Miljoenen mensen zijn wereldwijd afhankelijk van de vissoort als dagelijkse proteïnebron, om nog maar niet te spreken over de economische impact die de tonijnvisserij heeft.

18
oktober

18 okt

Eerdere edities:
In 2018: 21 oktober
In 2017: 22 oktober
In 2016: 23 oktober
Komende Dagen
Halloween
Halloween
31 oktober
Hervormingsdag
Hervormingsdag
31 oktober
Deze site gebruikt Cookies.