9 december

Internationale Dag tegen Corruptie

9 december - 8 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag tegen Corruptie

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar vieren de Verenigde Naties op 9 december de Internationale Dag tegen Corruptie. Corruptie is het misbruiken van macht, bijvoorbeeld een gunst verlenen voor smeergeld. In Nederland komt het minder voor dan landen in bijvoorbeeld Afrika of Azië. De regering is er corrupt en is oneerlijk, maar gunstig voor criminelen.

Genoeg redenen om een Anti-Corruptiedag uit te roepen! Uiteraard al lang gedaan door de VN die bij dit soort onderwerpen altijd een Dag uitroept. Op internet is er genoeg over de Dag te vinden. De officiele website is van de VN. Hier is alles eigenlijk wel op te vinden. Hopelijk is dit wel eerlijke content.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Coöperatieven
6 juli
Iedere eerste zaterdag van juli is het de Internationale Dag Van De Cooperatieven, een Dag die is opgericht door de International Co-operative Alliance (ICA) in 1923 - daarmee is dit vooralsnog de oudste Dag op onze website!

Internationale Dag ter Bestrijding van Drugs
26 juni
Drugs are bad, kids! Dat vinden ten minste de VN. Zij hebben daarom in 1987 de Internationale Dag Tegen Drugs(handel) opgericht, een Dag waarop overheden en andere organisaties wereldwijd samenwerken om drugs en drugshandel de wereld uit te helpen.

Dag Van De Burger
20 maart
Over de Dag van de Burger bestaat veel onduidelijkheid, al is wel zeker dat deze door de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer is opgericht in 2007, met destijds als thema: 'De burger?

9
december

9 dec

Deze site gebruikt Cookies.