7 december

Nationale Dag van de Vrijwilliger

7 december - over 281 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Nationale Dag van de Vrijwilliger

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Vrijwilligersdag is een eerbetoon aan de miljoenen Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Voor familie, vrienden en soms zelfs onbekenden. Zonder de vrijwilliger zijn we nergens. Zonder de mantelzorger of de daklozenopvanghulpverlener of de dierenambulancebroeder is Nederland niks waard. Op 7 december bedanken we deze mensen, en geven we hen de eer die ze verdienen.

Tijdens de Dag van de Vrijwilliger zijn er in het hele land evenementen om de vrijwilliger te bedanken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door gemeenten, die dan soms een bloemetje sturen maar ook wel eens een hele markt opzetten waar vrijwilligers lokale producten gratis kunnen uitkiezen, of bij zorginstellingen die de mantelzorgers een speciale avond geven.

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Vrijwilliger ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Nationale Dag van de Vrijwilliger!
Verwante Dagen

Internationale Vrouwendag
8 maart
Op de barricades! Weg met het glazen plafond, de 70 cent per euro en de stereotiepen. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een Dag die bedoeld is om aandacht te vragen voor de positie van vrouwen in de maatschappij.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

Internationale Dag van de Aseksualiteit
6 april
In de brede maatschappelijke LHBTI-discussie raakt een belangrijke seksueel georiënteerde groep een beetje ondergesneeuwd. Aseksuelen indentificeren zich niet op een van die manieren - ze voelen juist helemaal geen seksuele aantrekkingskracht tot wie dan ook.

Deze site gebruikt Cookies.