19 maart

Dag van de Zorg

19 maart - 12 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:47

Dag van de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Juist nu in coronatijd is de zorg van het grootste belang. Al jaren wordt er in België een complete Dag gewijd aan ziekenverzorgers. Helaas werd de Dag door de coronacrisis eerder nog uitgesteld, maar sinds 2022 wordt die weer gewoon gevierd. Dat gebeurt in 2023 op 19 maart.

Tijdens de Dag openen honderden instellingen hun deuren zodat we eens een kijkje achter de schermen van de zorg kunnen nemen. Werkt bijna net zo goed als een welgemeend applaus!

Meer informatie vindt u op www.dagvandezorg.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zorg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Immunologie
29 april
Immunologie is de leer van, wel, immuniteit tegen ziektes. Een normaal gesproken ingewikkeld en abstract onderwerp, maar in 2021 is er natuurlijk één onderwerp waardoor de ogen van de wereld gericht zijn op precies dit.

Dag van de Apothekersassistent
26 september
Iedere vierde dinsdag van september vindt de Dag van de Apothekersassistent plaats. Wat we op die Dag vieren, laat zich raden: we eren de onmisbare apothekersassistent (m/v).

Wereld Sjögrendag
23 juli
Ieder jaar vindt op $datum Wereld Sjögrendag plaats. Daarop staat de ietwat obscure maar zeker niet zo zeldzame ziekte van Sjögren centraal. Dat is een chronische autoimmuunziekte waarbij de witte bloedcellen de vochtopwekkende klieren aanvallen.

19
maart

19 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 15 mei
In 2020: 15 mei
In 2019: 17 maart
Deze site gebruikt Cookies.