17 maart

Dag van de Zorg

17 maart - 62 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 11:33

Dag van de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Zorg is een Belgische feestdag waarop alle zorgwerknemers extra worden bedankt. Je kunt die mensen, zeker na jaren torenhoge werkdruk tijdens de coronacrisis en de daaropvolgende even zo hoge inflatie een salarisverhoging geven, maar je kunt ook met wat bijeenkomsten en schouderklopjes je waardering uitspreken voor het keiharde werk dat deze chronisch ongewaardeerde beroepsgroep dag in, dag uit uitvoert. Dat gebeurt dit jaar op 17 maart.

Tijdens de Dag van de Zorg is er aandacht voor de 'innovatieve, slimme, ambitieuze, preventieve, inclusieve, geïntegreerde, warme en duurzame sector'. Zo noemt althans de organisatie het. Die organisatie bestaat uit een samenwerkingsverband van een dozijn zorginstellingen.

Deels is de Dag een bedankje van de sector aan zijn personeel, maar daarnaast is het ook mogelijk op verschillende zorginstellingen in België een kijkje achter de schermen te nemen. Die instellingen zetten dan hun deuren deels open voor het publiek. Het uiteindelijke doel van de Dag is om 'een positieve beeldvorming' te krijgen van de zorg.

Alle informatie over de Dag, inclusief het programma, is te vinden op www.dagvandezorg.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zorg!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Hondsdolheid
28 september
Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap.

Internationale Dag van de Beroerte
29 oktober
De Internationale Dag van de Beroerte is natuurlijk bedoeld om meer aandacht te vragen voor de gevaren van beroertes. Die komen namelijk veel te vaak voor en kunnen grote schade of zelfs de dood veroorzaken.

Wereld Poliodag
24 oktober
Als u dacht dat polio de wereld inmiddels wel uit zou zijn, dan komt u van een koude kermis thuis. Het virus slaat weliswaar een stuk minder toe dan vroeger, maar nog steeds zijn er genoeg patiënten die moeilijk kunnen lopen door de ziekte.

17
maart

17 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 19 maart
In 2022: 15 mei
In 2020: 15 mei
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.