20 juni

Dag van de Zeeuwse Visserij

20 juni - over 80 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 27 februari 17:45


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Lokaal

Er zijn weinig plekken in Nederland waar je beter kunt vissen dan in Zeeland. De naam van de provincie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Niemand vist beter dan de Zeeuwen, en dat mogen we weten ook! 20 juni vindt daarom weer de Dag van de Zeeuwse Visserij plaats. Dit keer met Zuid-Holland erbij!

De Dag van de Zeeuwse Visserij, op 20 juni, is terug van wegeweest. Het evenement werd jaarlijks georganiseerd van 2005 tot en met 2012. Toen werd het feest stopgezet wegens geldgebrek. Inmiddels is er een provinciaal subsidiepotje opengetrokken en is de commerciële balans anders opgemaakt, en kan de Dag weer doorgaan. In Vlissingen kunnen Nederlanders kennis maken met de traditionele industrie, de middelen die er gebruikt worden, en de locaties van waar gevist wordt.

Een officiële website is er niet, maar kijk eens op visserij.nl voor meer info.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zeeuwse Visserij!
Verwante Dagen

Dag van de Heftruckchauffeur
8 mei
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!

Dag van de Ondernemer
20 november
Een eigen zaak hebben is kei- en keihard werken. Tegenover de vrijheid, de belastingvoordelen en de trots staat een onzeker bestaan, een angst dat je aan het eind van de maand niet genoeg geld hebt verdiend om de hypotheek te betalen, en administratieve ruzies met klanten die niet betalen.

Nationale Kringloopdag
3 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

20
juni

20 jun

Deze site gebruikt Cookies.