18 januari

Dag van de Tulp

18 januari - 3 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 januari 16:06

Dag van de Tulp

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. Geen wonder dat er in Nederland een Dag van de Tulp wordt georganiseerd! Dat gebeurt op 19 januari, al is de Dag vooral bedoeld voor professionals in de tulpenbouw. Maar ach, zelf even op en neer naar de bloemist kan geen kwaad, toch?

De Dag van de Tulp is een congresdag die door tulpenorganisaties zoals Proeftuin Zwaagdijk en het GreenPort Noord Holland. Tijdens de Dag zijn er workshops te volgen die erop gericht zijn het leven van de tulpenkweker makkelijker te maken. Zo wordt er geleerd hoe bollentelers moeten omgaan met social media, en hoe zij hun waterzuivering op orde kunnen krijgen.

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Dag van de Tulp!
Verwante Dagen

Wereld Plantendag
18 mei
Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day.

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Internationale Dag van Dieren en Planten in het Wild
3 maart
De Verenigde Naties hebben al heel wat Dagen op hun naam staan. Ook zijn er al heel wat Dagen die met dieren te maken hebben, zoals zwervende, gekweekte, gewone, en proefdieren.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 19 januari
In 2018: 20 januari
In 2017: 27 januari
Deze site gebruikt Cookies.