18 januari

Dag van de Tulp

18 januari - 206 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 januari 16:06

Dag van de Tulp

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. Geen wonder dat er in Nederland een Dag van de Tulp wordt georganiseerd! Dat gebeurt op 19 januari, al is de Dag vooral bedoeld voor professionals in de tulpenbouw. Maar ach, zelf even op en neer naar de bloemist kan geen kwaad, toch?

De Dag van de Tulp is een congresdag die door tulpenorganisaties zoals Proeftuin Zwaagdijk en het GreenPort Noord Holland. Tijdens de Dag zijn er workshops te volgen die erop gericht zijn het leven van de tulpenkweker makkelijker te maken. Zo wordt er geleerd hoe bollentelers moeten omgaan met social media, en hoe zij hun waterzuivering op orde kunnen krijgen.

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Dag van de Tulp!
Verwante Dagen

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Wereld Waterdag
22 maart
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten.

Wereld Tsunami Dag
5 november
In December 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 November uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 19 januari
In 2018: 20 januari
In 2017: 27 januari
Komende Dagen
Wereld Hagedissendag
Wereld Hagedissendag
14 augustus
Dag van het Hunebed
16 augustus
Deze site gebruikt Cookies.