15 november

Internationale Dag van de Gevangen Schrijver

15 november - 20 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 13 november 17:29

Internationale Dag van de Gevangen Schrijver

Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Soms beseffen we niet hoe goed we het in dit land hebben. Wij zijn schrijvers en tikken lekker onze stukjes en vinden dat de normaalste zaak van de wereld. Dat is lang niet overal het geval. In veel landen worden schrijvers opgesloten voor datzelfde werk. Vaak gaat het niet over iets frivools als een Dag Van, maar over serieuzere zaken: kritiek op dictatoriale regimes of draconische wetgeving bijvoorbeeld. Op 15 november staan we stil bij alle schrijvers die gevangen zijn gezet omdat ze simpelweg hun werk doen.

Tijdens de Internationale Dag van de Gevangen Schrijver denken we aan alle schrijvers die nu vastzitten, proberen we overheden en regimes over te halen hen vrij te laten, en bedenken we heel eventjes hoe goed we onze vrijheid van meningsuiting hier eigenlijk wel niet hebben geregeld. Verwacht tijdens deze Dag informatievoorzieningen, nieuwsartikelen over het aantal gevangen schrijvers, en oproepen van mensenrechtenorganisaties.

De Dag is in het leven geroepen door PEN International, een internationale organisatie van schrijvers. Op hun website staat meer info. Ook op Wikipedia vindt u interessante informatie.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gevangen Schrijver!
Verwante Dagen

Wereld Boekendag
2 maart
Is er één medium dat meer heeft betekend voor de mensheid in het algemeen dan het boek? Is er een vorm van entertainment die tegelijkertijd zo toegankelijk en zo veelzijdig is?

Dag van de Content
10 oktober
'Content' is het nieuwe hippe buzzword dat iedere marketeer, schrijver, blogger, influencer en eigenlijk iedereen die iets met media doet moet kennen. Stukje voor de website geschreven?

Wereld Poëziedag
21 maart
We hebben erover gedacht of we dit stukje in dichtvorm op moesten schrijven. Leek ons toepasselijk voor een Dag die helemaal draait over poëzie. Maar ten eerste hebben we dat al eens gedaan, en ten tweede hebben we vroeger op school wel eens geleerd dat lang niet alle poëzie hoeft te rijmen.

15
november

15 nov

Deze site gebruikt Cookies.