3 december

Dag van de Standbouwer

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht3 december 2019 - 221 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:08

Dag van de Standbouwer

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als u naar een concert gaat is het de bedoeling dat u zich verwondert over de kunde van de artiesten, de mooie muziek, de fijne sfeer, en het veel te dure bier in plastic bekers. Maar wie zet dat concert nou klaar? Wie bouwt dat hele decor op, zorgt dat de boxen goed hangen, dat de lichten de juiste kant op schijnen, en dat de artiesten zonder problemen het podium op kunnen komen? Dat is de standbouwer, die in de schaduw werkt en daardoor veel te weinig waardering krijgt voor zijn werk. Dat moet anders zijn op 4 juli tijdens de Dag van de Standbouwer.

Die Dag is in 2015 in het leven geroepen door onder andere de het 'Centrum voor Live Communication' en verschillende vakbonden zoals FNV Bouw en CNV. De Dag is deels bedoeld als waardering voor het werk dat zich letterlijk en figuurlijk achter de schermen afspeelt, maar ook om serieus te praten over de toekomst van de sector en hoe die bijvoorbeeld veiliger kan worden.

De Dag vindt dit jaar ONDER VOORBEHOUD plaats op 3 december. Dat is ook heel wat anders dan normaal (4 juli). Informatie is te vinden op www.dagvandestandbouwer.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Standbouwer!




Verwante Dagen

Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede
17 oktober
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.

Dag van de Ondernemer
20 november
Een eigen zaak hebben is kei- en keihard werken. Tegenover de vrijheid, de belastingvoordelen en de trots staat een onzeker bestaan, een angst dat je aan het eind van de maand niet genoeg geld hebt verdiend om de hypotheek te betalen, en administratieve ruzies met klanten die niet betalen.

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

3
december

3 dec

Eerdere edities:
In 2019: 3 december
In 2017: 4 juli
In 2016: 7 juli
Deze site gebruikt Cookies.