3 december

Dag van de Standbouwer

aandacht3 december - 7 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:08

Dag van de Standbouwer

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als u naar een concert gaat is het de bedoeling dat u zich verwondert over de kunde van de artiesten, de mooie muziek, de fijne sfeer, en het veel te dure bier in plastic bekers. Maar wie zet dat concert nou klaar? Wie bouwt dat hele decor op, zorgt dat de boxen goed hangen, dat de lichten de juiste kant op schijnen, en dat de artiesten zonder problemen het podium op kunnen komen? Dat is de standbouwer, die in de schaduw werkt en daardoor veel te weinig waardering krijgt voor zijn werk. Dat moet anders zijn op 4 juli tijdens de Dag van de Standbouwer.

Die Dag is in 2015 in het leven geroepen door onder andere de het 'Centrum voor Live Communication' en verschillende vakbonden zoals FNV Bouw en CNV. De Dag is deels bedoeld als waardering voor het werk dat zich letterlijk en figuurlijk achter de schermen afspeelt, maar ook om serieus te praten over de toekomst van de sector en hoe die bijvoorbeeld veiliger kan worden.

De Dag vindt dit jaar ONDER VOORBEHOUD plaats op 3 december. Dat is ook heel wat anders dan normaal (4 juli). Informatie is te vinden op www.dagvandestandbouwer.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Standbouwer!




Verwante Dagen

Dag van de Ondernemer
15 november
Een eigen zaak hebben is kei- en keihard werken. Tegenover de vrijheid, de belastingvoordelen en de trots staat een onzeker bestaan, een angst dat je aan het eind van de maand niet genoeg geld hebt verdiend om de hypotheek te betalen, en administratieve ruzies met klanten die niet betalen.

Dag van de Financial
26 juni
Als u warm wordt van termen als 'disruptive economy',  bio-based goederen, het verschil tussen de lineaire en de circulaire economie, dan zit u op 26 juni goed op de Dag van de Financial.

Dag van de Oppervlaktetechnologie
13 november
Soms zijn mensen zo geïndoctrineerd met hun eigen jargon dat ze zelf niet door hebben dat hun bedrijfstaal onverstaanbaar is voor de buitenwereld. De lui achter de Dag van de Oppervlaktetechnologie hebben dat probleem ook, want nergens op de website van de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland (ION) staat te lezen wat we $datum gaan leren.

3
december

3 dec

Eerdere edities:
In 2017: 4 juli
In 2016: 7 juli
Deze site gebruikt Cookies.