23 juni

Dag van de Overprikkeling

23 juni - over 35 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Overprikkeling

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Binnen onze redactie hebben we helaas enige ervaring met hersenschuddingen en hoe moeilijk het in dat geval is om met overprikkeling om te gaan. We begrijpen daarom als geen ander welke problemen hierbij om de hoek komen kijken. De Stichting Hersenletsel wil ook meer aandacht voor dit onderwerp. Mensen die last hebben van overprikkeling hebben het bijvoorbeeld zwaar in het dagelijks leven.

Een boek lezen of een normaal gesprek voeren met hersenletsel kan al te veel prikkels veroorzaken, laat staan autorijden. Alleen schilderen, kruiswoordpuzzelen en luisterboeken bieden dan nog uitkomst. Geen pretje als je dat voor lange tijd moet doen. En al helemaal als je niet weet wanneer het een keertje beter gaat worden. Tijd dus om daar ieder jaar op 23 juni eens bij stil te staan.

Wens iemand een Fijne Dag van de Overprikkeling!
Verwante Dagen

Nationale Spijbeldag voor Volwassenen
7 juni
Geef eens toe: hoe vaak denkt u er niet over om eens lekker een dagje te spijbelen? Om die wekker uit te zetten en u nog eens lekker om te draaien, rustig wakker te worden met een goede bak koffie en dan lekker de hele dag niet aan werk denken?

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel
23 mei
Obstetrische fistel is een aandoening waar zwangere vrouwen tijdens de geboorte last van kunnen krijgen. Dat gebeurt meestal als het kind verkeerd ligt.

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

23
juni

23 jun

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.