28 mei

Dag van de Ondernemende Student

28 mei - 45 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 27 februari 18:14

Dag van de Ondernemende Student

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Studenten hebben nog wel eens het imago luie zuipschuiten te zijn. De hele dag uitslapen, twee uurtjes met je brakke kop in de collegebanken en dan weer de kroeg in. Maar net zoals deze weinig actieve jongeren er zijn heb je ook steengoede, welwillende jonge ondernemers. Die beginnen hun eigen startupjes tussen de lessen door, die besteden hun pauzes aan inventaris en webshops en facturen. Die drukke baasjes staan centraal op 28 mei, de Dag van de Ondernemende Student.

De Dag van de Ondernemende Student is een initiatief van de Hanzehogeschool in Groningen. Daar wordt op deze Dag een waar festival geweid aan studenten die 'geïnspireerd willen worden over ondernemerschap.' Tijdens het festival, compleet met muziek en foodtrucks, leren deze potentiële captains of industry al vroeg alles over ondernemen en wat daarbij komt kijken. Tijdens de Dag kunnen zij leren hoe ze dat moeten doen, hoe ze dat kunnen combineren met school, en hoe ze er rijk mee kunnen worden. Tijdens de Dag wordt ook de Rabo Ondernemersprijs uitgereikt.

Informatie over deze Dag, inclusief het programma, is te vinden op de website van de Hanzeschool.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ondernemende Student!
Verwante Dagen

Dag van de Academies
15 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 2 februari gevierd door ruim 160 academische DKO's, wat staat voor 'Deeltijd Kunst Onderwijs'. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Internationale Dag van de Schoolbibliotheek
5 oktober
Op de Internationale Dag van de Schoolbibliotheek staat de School Library Association (SLA) stil bij het belang van... Schoolbibliotheken natuurlijk! De SLA zou graag iedere school ter wereld voorzien van een zo'n lokaal kenniscentrum om zo kinderen makkelijker aan het lezen te krijgen.

Internationale Dag van de Student
17 november
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

28
mei

28 mei

Eerdere edities:
In 2019: 25 april
Deze site gebruikt Cookies.