22 mei

Dag van de Leerlingenraad

22 mei - over 3 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 mei 20:35


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

In België blijken leerlingenraden een heel normaal fenomeen te zijn. Dat zijn groepen studenten op middelbare scholen die zich inspannen voor het verbeteren van de school. Denk bijvoorbeeld aan de juiste faciliteiten, of de druk rondom examens en toetsweken. Het zijn zomaar een paar voorbeelden waar de leerlingenraad bij wordt betrokken. Op de laatste woensdag van mei vindt de Dag van de Leerlingenraad plaats in Vlaanderen.

Tijdens de Dag van de Leerlingenraad, dit jaar op 22 mei, staan deze studenten centraal. Scholen kunnen zich aanmelden bij belangenvereniging De Scholierenkoepel om zo hun eigen leerlingenraad in het zonnetje te zetten. Ze krijgen een bedankje en hun harde werk wordt die dag extra gewaardeerd.

Op de website van de Scholierenkoepel vindt u meer informatie over deze Dag. Daar staan ook manieren om een raad te bedanken.

Wens iemand een Fijne Dag van de Leerlingenraad!
Verwante Dagen

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
19 januari
De Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Dag van de Conflixers
19 januari
Als je het woord conflixer voor het eerst hoort, dan komt meteen België in je hoofd, of niet? Nou, dat klopt helemaal! Conflixers zijn een Vlaams fenomeen waarbij leerlingen zelf andere leerlingen helpen.

Dag van de Academies
3 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op $datum gevierd door ruim 160 academische DKO's, wat staat voor 'Deeltijd Kunst Onderwijs'. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

22
mei

22 mei

Eerdere edities:
In 2023: 31 mei
In 2022: 25 mei
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.