Juli is geen hele spannende maand op deze website. Er zijn dan slechts een paar Dagen, slechts een Week en juli is ook al geen Maand Van... Waarom dat is, is ons niet helemaal duidelijk. Komkommertijd, heet het. Gebeurt met al het nieuws; hele krantenredacties geven er in de warme zomermaanden even de brui aan en er is dan ook al geen ruk op tv. Komkommertijd, als er gewoon niks te doen is.
Frisse traditie Lijkt ons het uitgelezen moment voor een Dag van de Komkommer! Het GroentenFruitBureau (dat bestaat echt!) vindt dat ook. Zij willen de komkommertijd als een nieuwe "frisse, sappige traditie". Wat we dan moeten doen? Lijkt ons logisch: Gewoon heel veel van de waterige groente eten! Wanneer u dat doet maakt ons niet zo veel uit (al raden we zelf de barbecue aan), maar het kan vooral op 1 juli. Volgens het GroentenFruitBureau "is het aan de consument om de Dag zo vaak te herhalen als hij wil". Dus doen we dat. Hier vindt u het persbericht met daarin alle informatie.
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.
Op Internationale Voedseldag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen, en er wordt solidariteit gevraagd voor de internationale strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.