Juli is geen hele spannende maand op deze website. Er zijn dan slechts een paar Dagen, slechts een Week en juli is ook al geen Maand Van... Waarom dat is, is ons niet helemaal duidelijk. Komkommertijd, heet het. Gebeurt met al het nieuws; hele krantenredacties geven er in de warme zomermaanden even de brui aan en er is dan ook al geen ruk op tv. Komkommertijd, als er gewoon niks te doen is.
Frisse traditie Lijkt ons het uitgelezen moment voor een Dag van de Komkommer! Het GroentenFruitBureau (dat bestaat echt!) vindt dat ook. Zij willen de komkommertijd als een nieuwe "frisse, sappige traditie". Wat we dan moeten doen? Lijkt ons logisch: Gewoon heel veel van de waterige groente eten! Wanneer u dat doet maakt ons niet zo veel uit (al raden we zelf de barbecue aan), maar het kan vooral op 1 juli. Volgens het GroentenFruitBureau "is het aan de consument om de Dag zo vaak te herhalen als hij wil". Dus doen we dat. Hier vindt u het persbericht met daarin alle informatie.
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.
Soms heb je van die Dagen dat je denkt: hoe kunnen we die ooit gemist hebben? De Internationale Dag van de Thee is er zo eentje. Deze hebben we namelijk pas in 2024 ontdekt, maar blijkt al in 2005 uit te zijn geroepen!
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.