30 januari

Dag van het Werkplezier in de Zorg

30 januari - 140 dagen geleden elk jaar op de laatste dinsdag van januari
In 2025 op 28 januari
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van het Werkplezier in de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is niet altijd even gemakkelijk om te werken in de zorg, zeker nu niet. Juist nu de lontjes kort zijn krijgt het IC- en ziekenhuispersoneel regelmatig te maken met boze wappies en een structureel gebrek aan waardering én salaris. En dat terwijl de zorg toch zo'n mooi en dankbaar beroep kan zijn - herinnert u zich nog het applaus dat we in 2020 massaal gaven aan de zorgwerkers? Om de zorg een klein beetje schwung te geven is 30 januari de Dag van het Werkplezier in de Zorg.

Deze Dag is een feestje voor en door iedereen die in de zorg werkt. Tijdens de Dag staan zij stil bij wat hun werk zo mooi maakt. Zorgwerkers denken na over hun eigen baan, maar ook over het werk van hun collega's. De Dag bestaat dan ook vooral uit waardering en natuurlijk taart waar dat mogelijk is. We vieren de Dag iedere laatste dinsdag van januari.

De Dag is opgericht door FWG Progressional People, een advieslobby voor de zorgsector. De organisatie roept ziekenhuizen, huisartsenposten en alle andere zorginstellingen op om evenementen op te zetten voor hun werknemers. Die kunnen dan vervolgens worden gedeeld op sociale media, zodat ook patiënten zich betrokken kunnen voelen bij hun behandelaars. En dat ze die natuurlijk ook eens extra kunnen bedanken voor hun harde werk.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van FWG.

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkplezier in de Zorg!
Verwante Dagen

Wereld Anosmiedag
27 februari
Kunt u het zich voorstellen hoe het is om niets te ruiken? Goed, soms zal het voordelen hebben, maar in het algemeen is een voorjaarswandeling toch minder leuk zonder de geur van versgemaaid gras en smaakt een kop koffie toch minder lekker.

Internationale Dag van het Gehoor
3 maart
Op $datum is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan.

Dag van het Tandvlees
12 mei
[PARTNER*] Op 12 mei is het weer zover: de Dag van het Tandvlees! Hiervoor heeft de NVvP de campagne 'Roze en Krachtig is Prachtig' gelanceerd. Een online campagne waarmee we vanuit de NVvP, in samenwerking met Oral-B, aandacht vragen voor gezond tandvlees.

30
januari

30 jan

Eerdere edities:
In 2023: 31 januari
In 2022: 25 januari
Deze site gebruikt Cookies.