31 januari

Dag van het Werkplezier in de Zorg

31 januari - 59 dagen geleden elk jaar op de laatste dinsdag van januari
In 2024 op 30 januari
Aangepast op 9 december 18:42

Dag van het Werkplezier in de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is niet altijd even gemakkelijk om te werken in de zorg, zeker nu niet. Juist nu de lontjes kort zijn krijgt het IC- en ziekenhuispersoneel regelmatig te maken met boze wappies en een structureel gebrek aan waardering én salaris. En dat terwijl de zorg toch zo'n mooi en dankbaar beroep kan zijn - herinnert u zich nog het applaus dat we in 2020 massaal gaven aan de zorgwerkers? Om de zorg een klein beetje schwung te geven is 31 januari de Dag van het Werkplezier in de Zorg.

Deze Dag is een feestje voor en door iedereen die in de zorg werkt. Tijdens de Dag staan zij stil bij wat hun werk zo mooi maakt. Zorgwerkers denken na over hun eigen baan, maar ook over het werk van hun collega's. De Dag bestaat dan ook vooral uit waardering en natuurlijk taart waar dat mogelijk is. We vieren de Dag iedere laatste dinsdag van januari.

De Dag is opgericht door FWG Progressional People, een advieslobby voor de zorgsector. De organisatie roept ziekenhuizen, huisartsenposten en alle andere zorginstellingen op om evenementen op te zetten voor hun werknemers. Die kunnen dan vervolgens worden gedeeld op sociale media, zodat ook patiënten zich betrokken kunnen voelen bij hun behandelaars. En dat ze die natuurlijk ook eens extra kunnen bedanken voor hun harde werk.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van FWG.

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkplezier in de Zorg!
Verwante Dagen

Dag van de Apothekersassistent
26 september
Iedere vierde dinsdag van september vindt de Dag van de Apothekersassistent plaats. Wat we op die Dag vieren, laat zich raden: we eren de onmisbare apothekersassistent (m/v).

Internationale Dag van de Spoedeisende Geneeskunde
27 mei
Ieder jaar op $datum vindt de Internationale Dag van de Spoedeisende Geneeskunde plaats. Die Dag is bedoeld voor iedereen die in de zorg bezig is met spoedeisende hulp; van gebroken botten tot aan hartaanvallen waarvoor u dag en nacht terecht kunt op de SEH.

Wereld COPD-Dag
15 november
COPD staat voor Chronic Obstructive Lung Disease, een ernstige longafwijking die absoluut zijn eigen Dag verdient. Die wordt iedere derde woensdag in november georganiseerd door de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) om aandacht te vragen voor de ziekte en te pleiten voor meer geld voor behandelingen en onderzoek.

31
januari

31 jan

Eerdere edities:
In 2022: 25 januari
Deze site gebruikt Cookies.