3 maart

Internationale Dag van de Rechten van Sekswerkers

3 maart - 28 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Sekswerk is gewoon werk, maar daar denken de autoriteiten, banken en de maatschappij helaas nog wel eens anders over. Sekswerkers hebben bijvoorbeeld vaak te maken met geweld en kunnen of durven dan minder snel bij de autoriteiten aan te kloppen. Ook is het voor sekswerkers moeilijk om een bankrekening te openen en kunnen ze zich niet anoniem registreren als zelfstandig ondernemer waardoor ze vaak financiële voordelen mislopen waar andere zzp'ers wel recht op hebben, zoals belastingvoordelen. Verschillende organisaties vragen jaarlijks op 3 maart aandacht voor die problemen.

Op 3 maart is het de Internationale Dag van de Rechten van de Sekswerker. De naam zegt genoeg: er wordt op die Dag aandacht gevraagd voor alle praktische problemen waar sekswerkers wereldwijd tegenaan lopen. Dat kan zowel draaien om veiligheid als zaken zoals de eerdergenoemde bankrekeningen. De Dag heeft geen specifieke organisator, maar wordt ondersteund door mensenrechtenorganisaties en instanties die opkomen voor sekswerkers.

De datum van de Dag is niet voor niks gekozen. Op 3 maart 2001 kwamen 25.000 sekswerkers uit India bij elkaar om op een festival te protesteren voor betere rechten. Sindsdien wordt de Dag ieder jaar gevierd op die dag.

Deze Dag is niet de enige Dag rondom prostitutie: er is ook een Dag van de Betaalde Liefde voor Nederlandse sekswerkers, een algemene Internationale Dag van de Sekswerker en een Internationale Dag ter Voorkoming van Geweldig tegen Sekswerkers.

Meer informatie over deze Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Rechten van Sekswerkers!
Verwante Dagen

Dag van de MKB-accountant
8 juni
Als grote bedrijven een accountant nodig hebben, gaan ze naar een van de Grote Vier. Dat zijn Deloitte, KPMG, Ernst & Young of PriceWaterhouseCoopers. Maar hoe zit het met die metaforische slager op de hoek?

Nationale Kringloopdag
7 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

3
maart

3 mrt

Deze site gebruikt Cookies.