19 november

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
19 november 2022 - 381 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 17:00


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Vroeger, heel lang geleden in 2004 was er een Dag van de Popmuziek. Deze werd in heel Nederland gevierd. In 2011 is deze helaas voor het laatst gehouden, maar daarvoor in de plaats is nu deze Achterhoekse variant gekomen. De Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Wat begon als klein concertje op 1 locatie is nu uitgegeroeid tot een Dag met 30 locaties met Popmuziek. Op deze dag krijgen Achterhoekse muzikanten de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen en kunnen locaties zichzelf aan muzikanten en Achterhoekse muziekliefhebbers presenteren.

Alle informatie over deze Dag, inclusief het programma en meer van dat soort dingen, vindt u op www.dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Achterhoekse Popmuziek!
Verwante Dagen

Internationale Muziekdag
1 oktober
De Internationale Muziek-Raad heeft de Internationale Dag van de Muziek uitgeroepen. De eer van deze uitroep komt op naam van Lord Yehudi Menuhin (president van de Raad) en dateert al uit 1975, naar aanleiding van een aangenomen resolutie in 1973 van UNESCO.

Internationale Dag van de Platenzaak
15 april
Hoewel moderne apps als Spotify en iTunes onze muziekluistergewoonten radicaal hebben veranderd, missen we het nostalgische element van het snuffelen door bakken vinyl nog wel eens.

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek hebben te lijden onder opressieve regimes die vrije teksten nogal eens de kop in willen drukken.

19
november

19 nov

Eerdere edities:
In 2022: 19 november
In 2020: 14 november
In 2019: 16 november
Deze site gebruikt Cookies.