6 november

Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

6 november - over 36 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten. Ook na een oorlog hebben volkeren vaak last van zulke schades, omdat hierdoor oogsten, of de gezondheid van mensen kunnen worden beinvloed.

Juist nu er een oorlog in Europa plaatsvindt en de graanoogst een belangrijke, ongewilde pion is geworden van dat conflict, is deze Dag relevant. Maar denk ook bijvoorbeeld aan schermutselingen in Brazilië of Afrika, waar gewapende conflicten voor grote schade aan het kwetsbare regenwoud kunnen zorgen. Meer dan reden genoeg om de Dag en het probleem serieus te nemen dus.

Kijk op deze VN-website als u meer wilt leren over deze Dag en de origines ervan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten!
Verwante Dagen

Europese Natura2000 Dag
21 mei
De Europese Commissie, het Europese Parlement, het Maltese voorzitterschap en het Comité van de Regio’s hebben 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura2000.

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen
13 oktober
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

6
november

6 nov

Deze site gebruikt Cookies.