5 november

Nationale Natuurwerkdag

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
5 november 2023 - 195 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:48

Nationale Natuurwerkdag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Op 5 november gaan we met z'n allen aan het landschap werken! Want dat is de insteek van de Nationale Natuurwerkdag: Met velen gaan we het Nederlandse landschap aanpakken. Waarom? Omdat "ons landschap door mensenhanden is gemaakt en daarom ook door mensen moet worden onderhouden", in de wijze woorden van de organisatoren. Dat is in dit geval Landschapsbeheer Nederland, dat samenwerkt met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland.

Iedereen kan deze Dag, dit jaar voor de 14e keer georganiseerd, meedoen. Op meer dan 300 locaties in Nederland steekt men de handen uit de mouwen om het Nederlandse landschap mooier en beter te maken. Wilt U ook meedoen, of kijken wat er bij U in de buurt te doen is? Kijk dan onder "Meedoen" op de website van de Nationale Natuurwerkdag.

Wens iemand een Fijne Nationale Natuurwerkdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Boswachter
31 juli
Hier in Nederland is een boswachter vooral een veredelde parkbeheerder. Niet dat je geen werk hebt aan de aangeharkte boomperken die in ons land voor bos doorgaan, maar in veel landen zoals in Afrika zijn boswachter niet alleen essentiële ecobeheerders maar ook dierenbeschermers.

Internationale Dag van het Zeegras
1 maart
U staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil omdat u het nooit ziet, maar zeegras is ontzettend belangrijk. Ja, we bedoelen gras dat groeit op de zeebodem.

Europese Natura2000 Dag
21 mei
De Europese Commissie, het Europese Parlement, het Maltese voorzitterschap en het Comité van de Regio’s hebben 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura2000.

5
november

5 nov

Eerdere edities:
In 2023: 5 november
In 2022: 5 november
In 2020: 4 november
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.