22 april

Dag van de Aarde

22 april - 239 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Aarde

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

We leven in onzekere tijden. Global warming, leeggeviste oceanen, kerncentrales die bijgebouwd worden... Het is allemaal funest voor onze planeet. Maar niet op de Dag Van De Aarde! Tijdens dit grootse feest, dat jaarlijks erg veel media-aandacht krijgt, komen alle linkse milieurelnichten van Greenpeace en het WNF bij elkaar om actie te ondernemen tegen de kap van regenwouden en de neushoorn-Holocaust in Afrika.

Media-aandacht, dat is waar deze Dag om draait. Met veel bombarie springen de campagnes als paddestoelen uit de grond en worden we door de Grüne Polizei op de gevaren van het weggooien van blikjes gewezen. Vooral met cijfers worden we met de neus op de feiten gedrukt: Zoveel % van de panda's sterven uit, een x-aantal miljoenen kilo's plastic drijft in de oceanen... Op deze manier wordt de wereld bewust gemaakt van het belang van het delicate ecosysteem dat we nu schijnbaar systematisch uitroeien.

Grote kans dat u dus veel over de Dag Van De Aarde hoort op 22 april - ieder jaar. De Dag wordt in Nederland goed gevierd, maar internationaal wordt er pas echt uitgepakt. Grote kans dus dat er bij u in de buurt één of ander evenement gaande is! Weten wat u allemaal kunt doen? Er is genoeg informatie beschikbaar.

Verwante Dagen

Dag van de Nieuwe Energie
15 januari
Het is niet makkelijk om weg te gaan van kolen en andere vervuilende energie-opwekkingen, maar uiteindelijk moet het toch gebeuren voor we in de problemen komen.

Dag van de Milieufilosofie
22 april
De Dag van de Aarde is een mooi moment om een ander groen thema aan te snijden, zoals ook gebeurt op de Dag van de Milieufilosofie. Die Dag vindt 22 april plaats, en is een Dag vol workshops en lezingen over uhm.

Internationale Dag van de Wind
15 juni
Ha. Ha. Bah, wat flauw van u! Om aan wind meteen zo banaal aan winden laten te denken. Hè, wat valt dat tegen zeg. We hadden gedacht dat u wel wat volwassener zou zijn.

Deze site gebruikt Cookies.