De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd. En waarom zou die datum dan niet worden uitgeroepen tot de Dag van de Aardbei?
Dat vond namelijk een club een samenwerkingsverband van Nederlandse aardbeienaanbidders en boerenorganisaties, bestaande uit Delphy, BVB Substrates en ZLTO. Die vonden dat de lekkere vitaminebom wel een eigen Dag verdiende, dus hebben we nu naast een Komkommerdag en een Chocoladedag ook een Dag van de Aardbei.
Wat u die Dag moet doen laat zich raden: eten zult u! Haal een verse bak aardbeien op de markt of direct bij de boer, gooi ze in de yoghurt, plemp er een kilo suiker overheen of bak er een taart van. U mag ze uiteraard ook gewoon zo eten. Alles kan, als u maar genoeg geniet van de fruitsoort.
Ook zijn er allerlei activiteiten in het land te vinden. Zo kunt u uiteraard op bezoek bij een aardbeienboer in de buurt, maar er zijn ook cursussen te volgen over het zelf planten van aardbeien. U vindt alle informatie op de website aardbeidag.nl. Smakelijk!
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.
In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag!
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.