7 november

Dag van het Zwarte Koor

7 november - 17 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 oktober 20:42

Dag van het Zwarte Koor

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laat de naam u niet misleiden: de Dag van het Zwarte Koor blijkt niets met muziek te maken te hebben. Het 'zwarte koor' slaat hier op de bijnaam van de werklui aan het Woudagemaal in Lemmer, die vroeger door de kolen in de molen pikzwart kleurden. Deze Dag, jaarlijks op de eerste zaterdag van november, is dan ook een folkloristisch feest in het Friese dorp, waar de hele dag allerlei activiteiten rondom het oude gemaal zijn. Helaas kunnen we voor 2020 vooralsnog geen activiteiten vinden, hoogstwaarschijnlijk vanwege de coronacrisis. Hopelijk volgend jaar weer.

Tijdens de Dag van het Zwarte Koor zijn er normaal gesproken allerlei activiteiten te beleven zoals culturele acts en een demonstratie ambachtelijk poonroken. Klinkt goed toch? Alle informatie is hier te vinden.


Wens iemand een Fijne Dag van het Zwarte Koor!
Verwante Dagen

Dag van het Levenslied
7 maart
De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen.

Internationale Dag van de Muziek
21 juni
Nog steeds wordt ons hart dagelijks warm van de muziek die wij op de redactie draaien. Van Vader Abraham tot Metallica, van Tibetaanse monnikenkoren tot scheurende gitaarsolo's, het zijn de klanken van onze grote helden die ons de Dag doorbrengen.

Wereld Operadag
25 oktober
Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak?

7
november

7 nov

Eerdere edities:
In 2018: 3 november
In 2017: 4 november
Deze site gebruikt Cookies.