7 november

Dag van het Zwarte Koor

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
7 november 2020 - 1265 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 oktober 20:42

Dag van het Zwarte Koor

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laat de naam u niet misleiden: de Dag van het Zwarte Koor blijkt niets met muziek te maken te hebben. Het 'zwarte koor' slaat hier op de bijnaam van de werklui aan het Woudagemaal in Lemmer, die vroeger door de kolen in de molen pikzwart kleurden. Deze Dag, jaarlijks op de eerste zaterdag van november, is dan ook een folkloristisch feest in het Friese dorp, waar de hele dag allerlei activiteiten rondom het oude gemaal zijn. Helaas kunnen we voor 2020 vooralsnog geen activiteiten vinden, hoogstwaarschijnlijk vanwege de coronacrisis. Hopelijk volgend jaar weer.

Tijdens de Dag van het Zwarte Koor zijn er normaal gesproken allerlei activiteiten te beleven zoals culturele acts en een demonstratie ambachtelijk poonroken. Klinkt goed toch? Alle informatie is hier te vinden.


Wens iemand een Fijne Dag van het Zwarte Koor!




Verwante Dagen

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Wereld Filosofiedag
21 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door Unesco 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Dag van het Hunebed
18 augustus
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!

7
november

7 nov

Eerdere edities:
In 2020: 7 november
In 2018: 3 november
In 2017: 4 november
Deze site gebruikt Cookies.