21 maart

Wereld Down-Syndroomdag

21 maart - 35 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Down-Syndroomdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer. Op de Internationale Down-Syndroomdag wordt aandacht besteed aan mensen die Down hebben, maar ook aan de mensen die aan hun constante zorg voldoen.

Down-syndroom Dag bestaat sinds 2006, toen de Down Syndrome International (DSI) de Dag oprichtte. Over de hele wereld vinden activiteiten plaats, waaronder in Nederland.

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van DSI. Die werkt echter niet altijd even goed, dus de UN-site is wellicht een betere optie.

Wens iemand een Fijne Wereld Down-Syndroomdag!




Verwante Dagen

Dag van Krachtenbundeling tegen Stofwisselingsziekten
17 oktober
Er overlijden jaarlijks 200 kinderen aan stofwisselingsziekten. Dat zijn er meer dan aan kanker. Vreemd genoeg hoor je daar niemand over. Iedere week worden 15 kinderen geboren die de diagnose stofwisselingsziekte zullen krijgen.

Wereld Vitiligodag
25 juni
Vitiligo is een huidaandoening die voorkomt bij ongeveer van procent van alle mensen. Dat lijkt niet veel, maar op 17 miljoen Nederlanders zijn dat er nog steeds maar liefst 170.

Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan)
8 mei
Jaarlijks wordt 8 mei de Dag van het Rode kruis georganiseerd. Niet geheel toevallig is 8 mei de geboortedatum van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (overigens ook de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede).

Deze site gebruikt Cookies.