Nutella is het voedsel van de Goden, het enige broodbeleg dat onze verwende smaakpapillen nog maar een beetje kunnen waarderen, en voor sommige mensen de eerste keus op de vraag "als je één ding mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?" Niet geheel verrassend dat de chocoladespread zijn eigen Dag krijgt. We vieren de geneugten van Wereld Nutelladag ieder jaar op 5 februari, en de hele wereld doet er aan mee.
Wat we op die Dag doen is simpel: we eten, en eten, en eten Nutella. Niet valsspelen en de budgetspread van de Aldi kopen, het enige merk dat er die Dag toe doet is Nutella. Smeer het op je brood, op je biefstuk, of gewoon op je gezicht, als je maar heel erg veel Nutella eet. Denk niet aan de calorieën en de uren in de sportschool die onvermijdelijk op deze Dag volgen, maar geniet gewoon één dag van dit overheelijke voedsel.
Wereld Nutelladag heeft geen officiële organisator, maar de Dag bestaat bij de gratie van sociale media en de verspreiding via internet. Daarom worden de fans van het chocogoedje dan ook opgeroepen om hun Nutella-gerechten te delen met de wereld, dus knal wat foto's op Facebook, Twitter, Instagram of waar je dan ook graag je lief en leed met de wereld deelt. In dit geval is Nutella vooral liefde. Eet smakelijk!
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.