27 oktober

Wereld Ergotherapiedag

27 oktober - over 161 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Ergotherapiedag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ergotherapie is therapie voor patiënten die zelf niet veel meer kunnen, maar wel graag het heft in eigen handen willen blijven houden. Een ergotherapeut helpt patiënten van allerlei allooi bij simpele taken die hen een gevoel van autonomie geven, zoals aankleden, wassen of boodschappen doen.

Wereld Ergotherapiedag bestaat sinds 2010 en is bedoeld om precies die vorm van therapie aandacht te geven. Achter de Dag zit de WFOT, de World Federation of Occupational Therapists, een internationale beroepsgroep. Over de hele wereld worden op 27 oktober congressen georganiseerd, of gewoon simpele informele borrels voor ergotherapeuten. In meer dan 107 landen doen organisaties en klinieken mee met de Dag.

Alle informatie over de Dag en over ergotherapie in het algemeen kunt u vinden op de website van de WFOT.

Wens iemand een Fijne Wereld Ergotherapiedag!
Verwante Dagen

Wereld Trombosedag
13 oktober
Trombose is een ziekte waarbij een ongewoon grote bloedprop zich ophoopt in een bloedvat of ader. Klinkt akelig, dus daar hebben we weinig interesse in.

Wereld Bloeddonordag
14 juni
De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!

Dag van de Doktersassistente
7 maart
De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient.

27
oktober

27 okt

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.