Spekkoek is van oorsprong een Indische lekkernij waar veel mensen van houden en echt trots op zijn. Spekkoek mag wat nationalespekkoekdag.nl betreft elke dag van het jaar gegeten worden, maar op 10 mei zetten ze spekkoek in de spotlights, is de koek een beetje van iedereen en eten we het gezamenlijk. Gek op spekkoek? Laat wat van je horen en vier op 10 mei de Dag van de Spekkoek.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten.
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.