Na een paar jaar afwezigheid is de Nationale Paddenstoelendag weer terug. Sinds een paar jaar vieren we jaarlijks rond deze goede groeiperiode een Dag die volledig draait rondom deze schimmelsoort. In tegenstelling tot veel Dagen rondom eten is deze niet bedoeld om een goed paddestoelengerecht op tafel te zetten of nieuwe kostjes te bedenken. De Dag is puur voor de sector, die een Dag vol sessies aangrijpt om zichzelf te overtuigen dat het goed gaat met de sector. Maar laat u dat er vooral niet van weerhouden een heerlijke risotto te maken!
De Dag vindt plaats in Venlo, bij Scelta Mushrooms. Een commercieel initiatief van Delphy, LTO Nederland, Scelta, en Mushroom Valley. Maar het wordt ook gesteund door de Provincie Limburg, en het Europese Landbouwfonds. Best maatschappelijk dus ook. Het thema van dit jaar is: “De paddenstoelenwereld versnelt”. Dus bekijk nu maar snel de website.
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
23 april
23 apr
Eerdere edities: In 2020: 23 april In 2018: 19 april In 2012: 22 november