12 februari

Internationale Dag ter Voorkoming van Extremisme als en wanneer dat leidt tot Terrorisme

12 februari - 231 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 25 januari 21:53

Internationale Dag ter Voorkoming van Extremisme als en wanneer dat leidt tot Terrorisme

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Sommige Dagen hebben, we geven het toe, gewoon een stomme naam. Er is bijvoorbeeld ook een Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten en nu is er dus ook deze, de Internationale Dag ter Voorkoming van Extremisme als en wanneer dat leidt tot Terrorisme. Mooier kunnen we de titel niet vertalen die de oprichters bij de Verenigde Naties hieraan hebben gegeven. Die noemen deze Dag de International Day for Prevention of Extremism as and when Conducive to Terrorism. Maar het is wél meteen duidelijk waar de Dag voor staat.

De Dag mag dan een idioot lange en specifieke naam hebben, maar het doel is duidelijk. Op deze Dag staan de Verenigde Naties stil bij extremisme en specifiek als dat extremise later leidt tot terreurgroeperingen en -aanslagen. Dat gebeurt nogal wollig, op hoogambtelijk internationaal niveau, waarbij overheidsinstellingen zoals de VN in gesprek gaan met welzijnsorganisaties en experts. Ze proberen dan met plannen te komen om extremisme vroeg te stoppen.

Kennis delen is het devies van deze Dag, waar u waarschijnlijk zelf weinig van mee zult krijgen. Mogelijk verschijnen er wel berichten in de media over de staat van extremisme en terrorisme. Hou dat dus even in de gaten!

Alle informatie over deze Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag ter Voorkoming van Extremisme als en wanneer dat leidt tot Terrorisme!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Menopauze
18 oktober
Onze redactie bestaat voornamelijk uit jonge mannen, die eigenlijk geen klap weten van de menopauze. We weten dat het voor veel vrouwen een gevoelig punt is, dus durven we er eigenlijk ook niet zo veel over te vragen.

Internationale Dag tegen Mensenhandel
30 juli
Niet te verwarren met de Europese Dag tegen Mensenhandel is hier op 30 juli ieder jaar de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Deze is opgericht door de Verenigde Naties.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

12
februari

12 feb

Deze site gebruikt Cookies.