In 2017 is 24 januari uitgeroepen tot Pindakaasdag. Nou zijn wij hier op de redactie erg verdeeld over dit broodbeleg. De een smeert het hier nooit op zijn brood en rent al weg bij de lucht (en ergert zich kapot aan alle vieze messen in de keuken), voor de ander is dit een ware delicatesse om groots in te slaan. In 2017 waren wij helaas niet op de hoogte van deze Dag, maar dit jaar werden we getipt door oplettende FijneDagVan-fans die ons erop wezen dat dit smeuiige bruine goedje vandaag aandacht verdiend. En pindakaas is gezond dus daar moeten we maar aan meewerken. Geniet, maar eet met mate!
Hier wat tips wat u vandaag allemaal kunt gaan doen met pindakaas!
Wens iemand een Fijne Nationale Dag van de Pindakaas!
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.