Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag....
Nou komen we voor een lastige keuze te staan. Moeten we dus technisch gezien duurzame sushi gaan eten vanavond... dat wordt lastig. Toch maar kiezen dan. Wat doet u? Sushi? Of toch maar een vegaburgertje met aardappelen en sla?
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag!