12 april

Internationale Dag van Roze

12 april - 173 dagen geleden elke 2e woensdag van april
In 2024 op 10 april
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van Roze

Categorie:
29-heart Liefde en relatie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Dag van Roze is een Internationale Dag tegen pesten. De oorsprong is best intrigerend te noemen. Op een school ergens in oost-Canada zagen twee jongens dat er iemand gepest werd. Deze jongen had een roze shirt aan. Uit respect en om deze beste jongen te ondersteunen besloten de twee de dag erop in roze outfit op school te komen. Hun initiatief was in 2007, en in 2012 deden meer dan 8 miljoen mensen aan de "Wear Pink Day" mee.

De International Day of Pink is een Dag die strijd tegen discriminatie, pesten, homofobie, en transfobie. Het is een actiedag waarop diversiteit wordt gevierd en mensen samenkomen om aandacht aan deze serieuze onderwerpen te geven. De Dag is dus overgewaaid uit Canada, waar hij is ontstaan als Pink Shirt Day en waarop mensen in Roze gekleed naar buiten gingen. Inmiddels wordt de Dag iedere tweede woensdag over de hele wereld van april gevierd. Let's Celebrate Pink!

Wij weten hiervan door Wikipedia, en de website van de day of pink

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Roze!
Verwante Dagen

Dag van de Drenthse Familiegeschiedenis
28 januari
De Dag van de Drenthse Familiegeschiedenis vindt plaats in het Drenths archief. Daar kunnen bewoners uit de provincie (en ook gewoon van daarbuiten) terecht op $datum om informatie te zoeken over hun geschiedenis.

Wereld Bidag
23 september
Er is (gelukkig) veel aandacht voor homorechten en -emancipatie, maar één groep die daarbij nogal eens vergeten wordt zijn biseksuelen; mensen die op zowel mannen als vrouwen vallen.

Nationale Broer- en Zusdag
30 september
Je broers en zussen, daar kun je niet zonder. De Nationale Broer- en Zusdag is bedoeld om heel even een momentje te nemen om aan deze familieleden te denken, om hen te vertellen hoe u van ze houdt en wat ze voor u betekenen.

12
april

12 apr

Eerdere edities:
In 2022: 13 april
In 2021: 14 april
In 2020: 8 april
Deze site gebruikt Cookies.