Het internet is de grootste en meest invloedrijke ontwikkeling van de 21e eeuw. Nu iedereen, van je oma verderop in de straat tot een Bengaalse boer, toegang heeft tot het wereldwijde web, is het tijd om niet alleen stil te staan bij de kansen, maar ook bij de bedreigingen. Want het internet is handig, maar kent ook flinke risico's. Wat die risico's zijn en hoe je je daartegen wapent, leren we op 6 februari, de Dag van het Veilige Internet.
World Safer Internet Day is in 2004 in het leven geroepen door het EU SafeBorders-initiatief. Inmiddels wordt het evenement in meer dan 180 landen gevierd. Dat gebeurt op verschillende manieren, maar veelal door gesprekken en voorlichtingscampagnes.
Die vragen aandacht voor de gevaren die met het internet komen. Zoals cyberpesten, of ransomware, of ja, noem het eigenlijk maar op. Tijdens de Dag zult u ook her en der in de media praktische tips zien om uzelf te beschermen - let alleen goed op dat u in dat marketinggeweld niet valt voor bekende scams zoals malvertising...
Foto's maken is de laatste jaren voor iedereen bijzonder toegankelijk geworden. Zijn het niet de immer dalende prijzen van camera's, dan zijn het wel de steeds betere camera's die we in telefoons stoppen.
De ramp in het Oekraïense Chernobyl is een van de grootste nucleaire rampen in de geschiedenis van de mensheid. Op $datum 1986 ontplofte de kernreactor van de nucleaire elektriciteitscentrale, waardoor een gebied van tientallen kilometers voor de komende eeuwen besmet en onbewoonbaar werd.
Volgens de organisatie van deze Dag wordt op 29 oktober de meest ingrijpende uitvinding van de mens ooit vereeuwigd: het internet. Het internet - wat begon met het verbinden van twee computers - is op 29 oktober 1969 als zodanig ontstaan.