6 februari

Internationale Dag van het Veilige Internet

6 februari - 102 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 10:46

Internationale Dag van het Veilige Internet

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het internet is de grootste en meest invloedrijke ontwikkeling van de 21e eeuw. Nu iedereen, van je oma verderop in de straat tot een Bengaalse boer, toegang heeft tot het wereldwijde web, is het tijd om niet alleen stil te staan bij de kansen, maar ook bij de bedreigingen. Want het internet is handig, maar kent ook flinke risico's. Wat die risico's zijn en hoe je je daartegen wapent, leren we op 6 februari, de Dag van het Veilige Internet.

World Safer Internet Day is in 2004 in het leven geroepen door het EU SafeBorders-initiatief. Inmiddels wordt het evenement in meer dan 180 landen gevierd. Dat gebeurt op verschillende manieren, maar veelal door gesprekken en voorlichtingscampagnes.

Die vragen aandacht voor de gevaren die met het internet komen. Zoals cyberpesten, of ransomware, of ja, noem het eigenlijk maar op. Tijdens de Dag zult u ook her en der in de media praktische tips zien om uzelf te beschermen - let alleen goed op dat u in dat marketinggeweld niet valt voor bekende scams zoals malvertising...

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.saferinternetday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Veilige Internet!
Verwante Dagen

Wereld Loodgietersdag
11 maart
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.

Internationale Pi-Dag
14 maart
Misschien is het wel een beetje raar om een hele Dag te organiseren rondom een cijfer (en ook nog eens een laag cijfer...), maar op 14 maart gebeurt het toch: Het is dan Internationale Pi-Dag!

Internationale Dag van de Televisie
21 november
TV is een van de invloedrijkste media die er wereldwijd bestaan. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 21 november uitgeroepen tot Wereld Televisiedag, een Dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de invloed die televisie heeft op mensen.

6
februari

6 feb

Eerdere edities:
In 2023: 7 februari
In 2022: 8 februari
In 2021: 9 februari
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.