22 maart

Internationale Dag van de Zeehond

22 maart - 74 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 24 maart 12:10

Internationale Dag van de Zeehond

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De zeehond is een geinig dier. Lief, een beetje suffig, ongevaarlijk... Genoeg redenen om de zeehond zijn eigen Dag te geven, en die vindt plaats op 22 maart. Het is dan de Dag van de Zeehond!

Wereld Zeehondendag heeft, voor zover wij kunnen zien, geen officiële organisator die achter deze Dag staat. In plaats daarvan lijkt de Dag door de jaren heen te zijn ontstaan op sociale media en het internet, maar ook bij dierenwelzijnorganisaties en dierentuinen die de Dag aangrijpen om aandacht voor de zeehond te vragen of activiteiten te organiseren.

Kijk op deze Dag eens rond bij uw lokale dierenpark, of ga eens lekker een dagje richting de Waddenzee. Daar tiert de zeehond namelijk welig.

Op de Dag wordt ook aandacht gevraagd voor de steeds nijpendere situatie rondom de zeehond. Die heeft, zoals de meeste dieren, ernstig te lijden onder klimaatverandering en vervuiling.

Omdat de Dag geen officiële organisator heeft, is er ook geen officiële website. Wel kunt u terecht bij organisaties zoals Saturn2020, die informatie online heeft staan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Zeehond!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Otter
31 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

Dag van de Dwerg
4 maart
Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

Internationale Dag van de Schildpad
23 mei
De nobele schildpad. Edel dier, doorgaans gevonden in natte gebieden. Het zijn de oudste dieren ter wereld, maar misschien wel niet zo lang meer. Schildpadden zijn namelijk een bedreigde diersoort, en dat moeten we natuurlijk niet willen.

22
maart

22 mrt

Deze site gebruikt Cookies.