22 maart

Internationale Dag van de Zeehond

22 maart - 258 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 24 maart 12:10

Internationale Dag van de Zeehond

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De zeehond is een geinig dier. Lief, een beetje suffig, ongevaarlijk... Genoeg redenen om de zeehond zijn eigen Dag te geven, en die vindt plaats op 22 maart. Het is dan de Dag van de Zeehond!

Wereld Zeehondendag heeft, voor zover wij kunnen zien, geen officiële organisator die achter deze Dag staat. In plaats daarvan lijkt de Dag door de jaren heen te zijn ontstaan op sociale media en het internet, maar ook bij dierenwelzijnorganisaties en dierentuinen die de Dag aangrijpen om aandacht voor de zeehond te vragen of activiteiten te organiseren.

Kijk op deze Dag eens rond bij uw lokale dierenpark, of ga eens lekker een dagje richting de Waddenzee. Daar tiert de zeehond namelijk welig.

Op de Dag wordt ook aandacht gevraagd voor de steeds nijpendere situatie rondom de zeehond. Die heeft, zoals de meeste dieren, ernstig te lijden onder klimaatverandering en vervuiling.

Omdat de Dag geen officiële organisator heeft, is er ook geen officiële website. Wel kunt u terecht bij organisaties zoals Saturn2020, die informatie online heeft staan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Zeehond!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Bedreigde Diersoorten
17 mei
De Internationale Dag voor Bedreigde Diersoorten wordt gehouden op $datum. Op die dag en in heel de maand worden rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd.

Wereld Neushoorndag
22 september
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan - soms zelfs vrij letterlijk.

Internationale Kattendag
8 augustus
De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden.

22
maart

22 mrt

Deze site gebruikt Cookies.