19 november

Internationale Dag van de Vasectomie

19 november - over 49 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 16:00

Internationale Dag van de Vasectomie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Voor sommige mannen is het nog steeds taboe om te praten over hun sterilisatie. Het gaat sommige stoere kerels toch ergens het gevoel een beetje minder man te zijn. Maar de vasectomie hoeft helemaal niks ergs te zijn. Sterker nog, het is een effectief middel tegen ongewenste zwangerschap. Hoog tijd om wat meer aandacht voor het onderwerp te vragen. Dat gebeurt 19 november, op de Internationale Dag van de Vasectomie.

Die Dag is in 2013 opgericht met de bedoeling om mensen te informeren over deze medische ingreep. We leren die Dag onder andere wat de voor- en nadelen ervan zijn, hoe het werkt, en er worden voorlichtingscampagnes gegeven voor mannen die een sterilisatie overwegen.

De Dag van de Vasectomie is overigens niet alleen bedoeld voor de anticoncepterende man, maar ook voor medische professionals. Die kunnen zich op deze Dag laten bijscholen om te leren hoe zij de ingreep zo veilig mogelijk maken. De organisatoren willen zelfs dat dokters dat meer gaan doen - zo begonnen zij de campagne door 100 dokters in 25 landen meer dan 1,000 vasectomieën in een etmaal te laten uitvoeren.

U kunt alle informatie over deze Dag vinden op de website www.worldvasectomyday.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vasectomie!
Verwante Dagen

Dag van de Praktijkondersteuner
22 mei
De praktijkondersteuner is een essentieel onderdeel van iedere huisartsenpraktijk. Hij of zij zorgt ervoor dat alles in een huisartsenpost op rolletjes loopt - medicijnen inslaan, afspraken regelen, zorgen dat de dokter genoeg pennen heeft om onleesbare recepten uit te schrijven… Het is zelfs zo’n belangrijke taak, dat ‘de praktijkondersteuner’ een eigen Dag krijgt.

Internationale Dag van de Borstkankerman
7 oktober
Borstkanker is een ziekte waarbij de aandacht voornamelijk naar vrouwen uitgaat. Er zijn echter ook veel mannen die aan de ziekte lijden. Daar heerst nog steeds een stigma op, en daar mag best eens wat aandacht voor komen.

Internationale Dag van de Ziekte van Duchenne
7 september
De ziekte van Duchenne is een aangeboren, erfelijke spierziekte. De ziekte komt voornamelijk voor bij jongens, en ondanks de zeldzaamheid zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen kinderen die eraan lijden.

19
november

19 nov

Eerdere edities:
In 2022: 19 november
In 2020: 19 november
In 2019: 22 november
Deze site gebruikt Cookies.