In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden. Meteorologie is de leer van de atmosfeer, die gebruikt wordt om het weer te bepalen. Door de meteorologische kennis van wetenschappers wereldwijd weet u bijvoorbeeld wanneer u een paraplu mee moet nemen of juist een korte broek aan kunt trekken.
Jaarlijks uit de Dag zich in conferenties en symposia, en vaak worden er ook belangrijke meteorologische prijzen uitgereikt, zoals de The International Meteorological Organization Prize, of de minder bekende The Norbert Gerbier-Mumm International Award. Steek die maar mooi in je zak. Ook worden er in sommige landen speciaal voor de Dag postzegels ontworpen die iets te maken hebben met het thema van dat jaar, of "belangrijke meteorologische ontwikkelingen". Mag u lekker zelf bepalen wat dat kunnen zijn.
Het is een godswonder dat we onszelf nog niet naar de galemiezen hebben gebombardeerd, want de grootmachten van deze wereld hebben meer dan genoeg explosieve vuurkracht om de aarde wel 30 keer te vernietigen.
De ramp in het Oekraïense Chernobyl is een van de grootste nucleaire rampen in de geschiedenis van de mensheid. Op $datum 1986 ontplofte de kernreactor van de nucleaire elektriciteitscentrale, waardoor een gebied van tientallen kilometers voor de komende eeuwen besmet en onbewoonbaar werd.
Misschien is het wel een beetje raar om een hele Dag te organiseren rondom een cijfer (en ook nog eens een laag cijfer...), maar op 14 maart gebeurt het toch: Het is dan Internationale Pi-Dag!