15 juni

Dag van het Landschapspark

15 juni - 40 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 26 mei 17:20


Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met een naam als de Dag van het Landschapspark zou je wellicht denken dat landschapsparken in heel Nederland centraal staan, maar niets is minder waar. De Dag van het Landschapspark draait exclusief om landschapspark Borsele in Zeeland, een weliswaar mooi maar niet enorm groot natuurgebied dat bestaat uit 'talrijke boomgaarden met zwarte-bessenstruiken'. Daarmee is het park de grootste fruitproducent van Nederland, en dat alleen al is genoeg voor de organisatoren om op 15 juni een eigen Dag te organiseren.

Tijdens de Dag van het Landschapspark vinden er verschillende activiteiten plaats in het natuurgebied. Z|o is er een 'Agrarische fietstocht en streekproeverij' van 20 kilometer en een zomerochtendwandeling. Het hoogtepunt echter is de 6 uur durende Solex-race door de straten van Ovezande met daarna een feest in een tent.

Klinkt als een must go, zowel voor lokale bewoners als iedereen die eens wil uitwaaien in Zeeland. Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.dagvanhetlandschapspark.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van het Landschapspark!
Verwante Dagen

Europese Dag van het Nationaal Park
24 mei
Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen.

Wereld Oceanendag
8 juni
Wereld Oceanendag is in 2009 door de Verenigde Naties opgericht om "het belang van oceanen voor de gemeenschap te vieren". Sinds 71% van onze aardkloot vergeven is van oceanen, is het een mooi initiatief om eens te bedenken wat oceanen precies toevoegen aan onze aarde.

Wereld Plantendag
18 mei
Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day.

15
juni

15 jun

Deze site gebruikt Cookies.