6 november

Internationale Dag tegen Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

6 november - over 115 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag tegen Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.

Ook na een oorlog hebben volkeren vaak last van zulke schades, omdat hierdoor oogsten, of de gezondheid van mensen kunnen worden beinvloed. Wederom een typische VN-website die U meer informatie kan verschaffen.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos (loof-, naald-, palm-, en oerbossen, regenwouden, tropen, Fangorns, Enten, sprookjesbossen, bossche bollen, paterbossen, en bonsaibossen).

Internationale Dag van de Orchidee
2 september
De orchidee staat bekend als de koningin van de planten – een bijzondere plant die volgens Nederlandse kwekers van potorchideeën dan ook een eigen dag verdient.

6
november

6 nov

Deze site gebruikt Cookies.