23 mei

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel

23 mei - 63 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Obstetrische fistel is een aandoening waar zwangere vrouwen tijdens de geboorte last van kunnen krijgen. Dat gebeurt meestal als het kind verkeerd ligt. Er kan dan een wond ontstaan in het geboortekanaal dat grote problemen kan veroorzaken. Jaarlijks krijgen zo'n 50.000 tot 100.000 vrouwen last van deze aandoening.

De Dag tegen Obstetrische Fistel is opgericht door de Verenigde Naties. Die grijpen de Dag aan om aandacht te vragen voor de aandoening, maar voornamelijk voor de oorzaak ervan. Die ligt vaak bij het feit dat vrouwen geen tijdige, acute verloskundige zorg kunnen krijgen. Daarmee ligt de Dag in lijn met de belangrijke ontwikkelingsdoelstellingen, die gaan over toegang tot zorg.

Tijdens de Dag werken verloskundige organisaties samen om meer voorlichting te geven in ontwikkelingslanden. Er worden bijvoorbeeld lespakketten samengesteld en opleidingen gegeven.

Alle informatie over de Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel!
Verwante Dagen

Wereld Delierdag
13 maart
Een delier (of 'delirium') is een verwardheid die plotseling of na een lange opbouw kan ontstaan. Een delierpatiënt heeft vaak zelf niet in de gaten dat hij verward is, en dat kan voor behandelaars of mensen in de omgeving moeilijk werken.

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg
12 oktober
Palliatieve zorg is zorg die vooral draait om het verzachten van pijn en lijden. Terwijl de meeste zorg draait om genezing van een ziekte, wordt palliatieve zorg voornamelijk (maar niet uitsluitend) toegepast voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die zo pijnloos mogelijk hun ziekte willen dragen.

Internationale Dag van de Migraine
12 september
Een migraine gun je niemand. De hoofdpijn die je tijdens zo'n aanval voelt kan je helemaal lam leggen, uitschakelen, zorgen dat je niets meer kunt doen of zeggen.

23
mei

23 mei

Deze site gebruikt Cookies.