23 mei

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel

23 mei - 132 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 21 mei 21:19

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Obstetrische fistel is een aandoening waar zwangere vrouwen tijdens de geboorte last van kunnen krijgen. Dat gebeurt meestal als het kind verkeerd ligt. Er kan dan een wond ontstaan in het geboortekanaal dat grote problemen kan veroorzaken. Jaarlijks krijgen zo'n 50.000 tot 100.000 vrouwen last van deze aandoening.

De Dag tegen Obstetrische Fistel is opgericht door de Verenigde Naties. Die grijpen de Dag aan om aandacht te vragen voor de aandoening, maar voornamelijk voor de oorzaak ervan. Die ligt vaak bij het feit dat vrouwen geen tijdige, acute verloskundige zorg kunnen krijgen. Daarmee ligt de Dag in lijn met de belangrijke ontwikkelingsdoelstellingen, die gaan over toegang tot zorg.

Tijdens de Dag werken verloskundige organisaties samen om meer voorlichting te geven in ontwikkelingslanden. Er worden bijvoorbeeld lespakketten samengesteld en opleidingen gegeven.

Alle informatie over de Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid
4 september
We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat seks hartstikke leuk is, maar er kleven ook risico's aan. Seksuele ziektes zijn een veelvoorkomend probleem, maar lang niet iedereen durft daar even makkelijk over te praten.

Wereld Psoriasisdag
29 oktober
Wereld Psoriasis Dag wordt ieder jaar op $datum wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die niet alleen de huid maar ook de gewrichten aantast.

Internationale Dag van de Vroedvrouw
5 mei
We hebben allemaal een moeder. U. Uw moeder. De koningin. De koningins moeder. Hitler. Zelfs wij hebben moeders. Dat, en belasting betalen, is wat ons allemaal verbindt met elkaar.

23
mei

23 mei

Deze site gebruikt Cookies.