29 april

Internationale Dag van de Dans

29 april - 232 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Dans

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

29 april is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans! Deze Dag is bedoeld om mensen die normaal niet met dansen bezig zijn bekend te maken met deze vorm van kunst. Toegegeven, die is tegenwoordig een stuk minder geliefd (en vaak een stuk belachelijker), maar daarom niet minder belangrijk!

De International Dance Council (Counseil International de la Danse/CID) in 1982 de Dag Van De Dans in het leven geroepen. Op deze Dag laten (semi-)professionele en amateurdansers hun kunsten overal ter wereld zien om zo meer mensen geinteresseerd te krijgen in deze sport.

Op de website van het CID staat alle informatie over wat er allemaal gedaan kan worden.

Verwante Dagen

Dag van het Sportonderzoek
12 september
Nederland schijnt bijzonder vooraanstaand te te zijn op het gebied van sport. Daar weten wij hier op de redactie natuurlijk weinig vanaf, maar de cijfers liegen er niet om: 11 hoogleraren, 17 lectoren op het gebied van sport.

Dag van de Baanatletiek
24 maart
Heeft u ook - professioneel of hobbymatig - te maken met baanatletiek? Dan is de Dag Van De Baanatletiek voor u bedoeld! Experts in deze tak van sport zijn van plan om "de baanatletiek naar een hoger niveau te tillen".

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
De Dag van Sport voor Ontwikkelng en Vrede is bedoeld om te gaan sporten, om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld.

Deze site gebruikt Cookies.