24 maart

Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

24 maart - 83 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 31 december 09:11

Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden. Het gaat tijdens deze Dag om dat heerlijke Italiaanse, Franse, Duitse of Spaanse ambachtelijke schepijs, die zomerse lekkernij die zo universaal is maar ook zo lokaal smaakt. Ook in Nederland zie je het steeds meer terug, en zijn er steeds meer smaken beschikbaar: niet alleen mocca of chocolade, maar ook smurfenijs of Red Bull zonder de caffeïne. Deze Dag wordt ook in ons eigen land gevierd op deze gelukkig warme zonnige voorjaarsdag onder andere door vakblad:IJs.

Aansluitend aan de Dag van het Ambachtelijk IJs is de Week van het Ambachtelijk IJs met de feestelijke bekendmaking van de IJssalon van het Jaar. Wilt u het echt uitgebreid vieren, ga dan naar Italië, waar in Longarone de officiele vakbeurs wordt gehouden.

Meer informatie over deze leuke Dag is op deze saaie website te vinden.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van het Ambachtelijk IJs!




Verwante Dagen

Dag van de Diëtist
19 september
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie
18 juni
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.

Internationale Dag van de Fairtrade
10 mei
Vroeger hadden we alleen Max Havelaar. Dat was retedure koffie of chocolade, maar wel helemaal duurzaam geproduceerd. Toen was dat nog een heel hip merk waarmee je kon laten zien dat je echt wel veel gaf om de minderbedeelden van de wereld.

Deze site gebruikt Cookies.