22 september

Dag van het Stationsgebied

22 september - 12 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 22 september 14:21

Dag van het Stationsgebied

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van het Stationsgebied is een Dag die in Nijmegen plaatsvindt rondom het centraal station. De Dag heeft slechts zijdelings met treinen, sporen en stations te maken. In brede zin is het een Dag waarop Nijmegenaren bij elkaar kunnen in de publieke ruimte om te praten over onderwerpen zoals mobiliteit en infrastructuur, maar ook woningnood en biodiversiteit. Wel gaat het om het gebied direct rondom het centrale station van de stad, dus dat vindt vrij lokaal plaats.

Op de Dag staan er in de omgeving vijf minipaviljoens. Daarin is in alle paviljoens informatie te vinden over een van de thema's. De politiek, ProRail en NS en andere belanghebbenden zijn daar aanwezig om met Nijmegenaren in gesprek te gaan over vraagstukken die spelen.

Alle informatie is te vinden op de site van de gemeente Nijmegen of anders bij ProRail.

Wens iemand een Fijne Dag van het Stationsgebied!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Scheepvaart
29 september
De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook vandaag de dag is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie.

Dag van de Slimme Logistiek
25 januari
De logistiek is een sector die u alleen opmerkt als er iets niet goed gaat. Lege supermarktschappen, uitverkochte mondkapjes bij de Action, u ziet het (gelukkig) niet snel, maar áls het er is zijn de gevolgen meteen merkbaar.

Dag van de Lightrail
26 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

22
september

22 sep

Deze site gebruikt Cookies.