24 mei

Dag van het Nationaal Park

24 mei - 44 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 12:33

Dag van het Nationaal Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen. Tijdens de Dag van het Nationaal Park worden er ook in de 20 (!) nationale parken die ons land rijk is veel activiteiten georganiseerd om u eens lekker het groen in te sturen. De hei op, het bos in, en genieten maar.

Bij die activiteiten kunt u denken aan speciale smaakfietsroutes of kruidenexcursies, en waterratten kunnen hun hart ophalen tijdens diverse mooie vaartochtjes. Op deze website kunt u zien wat er bij u in de buurt allemaal te beleven valt. Hopelijk wordt het mooi weer, anders kunt u misschien naar de kassen in het Westland. Is ook groen.

Kijk voor alle informatie op de site vna het IVN.

Wens iemand een Fijne Dag van het Nationaal Park!
Verwante Dagen

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

Internationale Dag van het Atlantisch Bos
27 mei
Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen.

Dag van de Groene Kinderopvang
17 mei
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door de Stichting Groen Cement, en is bedoeld om kinderen tijdens hun jonge schoolgaande jaren meer te leren over de natuur en het milieu.

24
mei

24 mei

Eerdere edities:
In 2021: 24 mei
In 2018: 24 mei
In 2017: 28 mei
Deze site gebruikt Cookies.