Nederland staat voor een zware opgave om vóór 2050 onze CO2-uitstoot volledig te reduceren. En over zeven jaar moet dat al meer dan de helft zijn. Nu kun je naar allerlei manieren wijzen om dat te doen - boeren uitkopen, de trein stimuleren, Tata Steel sluipen - maar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kiest op 3 november voor een andere methode: de Dag van het Klimaatakkoord.
De Dag van het Klimaatakkoord is een soort congresdag waarbij experts komen spreken over klimaatverandering en verduurzaming. Er zijn plenaire sessies waarbij minister Rob Jetten en topambtenaar Ed Nijpels komen spreken, maar ook sessies met andere ambtenaren die vertellen over hun praktijkervaringen met duurzaamheidsprojecten.
De Dag valt in de Nationale Klimaatweek, tot van 31 oktober t/m 6 november loopt, en wordt georganiseerd door het ministerie zelf. Informatie, waaronder het programma, is te vinden op www.dagvanhetklimaatakkoord.nl.
Mocht u het sinterklaasfeest willen overslaan, dan kunt u op 5 december altijd nog Wereld Bodemdag vieren. Deze Dag is opgericht door het Food and Agricultural Organization van de Verenigde Naties, en is bedoeld om stil te staan bij hoe belangrijk goede zorg voor de aardbodem is.
De Internationale Dag van de Biodiversiteit staat in het teken van dat hippe begrip duurzaamheid, heeft alles te maken met denken aan de toekomst en aan hoe we de wereld moeten verbeteren.
Het gaat niet goed met het milieu. Klimaatverandering en de politiek die daar weinig aan doet, de bergen plastic in de oceaan, uitstervende diersoorten, illegale houtkap.