17 mei

Dag van het Kinder- en Jongerenwerk

17 mei - 140 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 april 11:43


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Werken met jongeren, ga er maar aan staan. Het is een hels karwei, moeilijk en grof onderbetaald, maar het geeft ondertussen wel een schitterend gevoel van voldoening. Kinder- en jongerenwerk is ontzettend belangrijk, en met name nu tijdens de coronacrisis heeft deze leeftijdsgroep het ontzettend lastig gehad en is hulp daar extra bij nodig. Het Landelijke Strategisch Overleg Jongerenwerk organiseert daarom een Dag voor iedere werknemer in die sector.

De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, het Nederlands Jeugdinstituut, Erasmusplus, Sociaal Werk Nederland, Verdiwel, de gemeente ‘s Hertogenbosch, BVjong en het ministerie van VWS. Tijdens deze Dag zijn er door het hele land evenementen voor de beroepsgroep bij te wonen, zoals een lezing van een sociaal-pedagoog of een bedanksessie. Tijdens die sessies worden de werknemers in het zonnetje gezet, maar kunnen ze ook kennis opdoen over hun vak en netwerken met elkaar.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van de HvA.

Wens iemand een Fijne Dag van het Kinder- en Jongerenwerk!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking
25 juli
In Nederland-waterland redden we ons wel. Als je hier in een meer of rivier valt schoolzwem je je meestal gewoon naar de oever, en recreatief zwemmen is 's zomers een van onze favoriete bezigheden.

Internationale Dag tegen Genocide
9 december
In het engels ook wel: "International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime", een hele mond vol weer.

Paarse Vrijdag
9 december
Iedere tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op die Dag dragen scholieren en studenten de hele dag paarse kleding, om daarmee hun solidariteit te tonen met de LGBT-gemeenschap.

17
mei

17 mei

Deze site gebruikt Cookies.