Het klinkt misschien wat luguber, maar in het Natuurhistorisch Museum verzamelen ze dode beesten. Niet voor de lol, maar voor de wetenschap. En voor de belangrijke betekenis van de dieren. Herinnert u zich de Dominomus bijvoorbeeld nog? En het Natuurhistorisch heeft naar eigen ook 'de laatste schaamluis' in de collectie. Zo zijn er nog veel meer beroemde dode dieren, en op 25 mei worden die tentoongesteld tijdens de Dag van het Dode Dier.
Tijdens de Dag zijn er diverse speciale rondleidingen te volgen, onder meer door curator Kees Moeliker, bekend van zijn onderzoek naar de homoseksuele, necrofiele eend. Als er dus iemand iets weet over dode dieren is hij het wel. Overigens kan het Natuurhistorisch uw input ook gebruiken; ze vragen u of u zelf ook dode dieren met een verhaal heeft en die aan hen wilt geven.
De Dag vindt op 25 mei in het Natuurhistorisch Museum plaast van 11.00 tot 17.00. Meer informatie vindt u op de website van het museum.
De Internationale Dag voor Bedreigde Diersoorten wordt gehouden op $datum. Op die dag en in heel de maand worden rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd.
Tonijn is niet alleen lekker op pizza. Miljoenen mensen zijn wereldwijd afhankelijk van de vissoort als dagelijkse proteïnebron, om nog maar niet te spreken over de economische impact die de tonijnvisserij heeft.
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan - soms zelfs vrij letterlijk.