Binnen zitten is voor watjes. Naar buiten, de tuin in! Tuinieren is voor gans ruraal Nederland een ontspannend en prettig tijdverdrijf, en verdient daarom wat meer aandacht. Dat gebeurt op 30 augustus, tijdens de Dag van de Tuin. Die is bedoeld om meer mensen van de tuin te laten genieten.
De Dag van de Tuin is niet alleen bedoeld voor mensen met kapitale villa's in de provincie, waar de lappen grond voor een habbekrats te pakken zijn, maar ook de moderne stadsyup mag zijn vingers wat groener maken. De Dag van de Tuin is namelijk de perfecte gelegenheid om dat mooie fenomeen voor stadslieden te bekijken: het volkstuintjes.
Maar liefst 200,000 Nederlanders zijn actief in hun eigen volkstuintjes, wat het tuinieren dan ook tot een bijzonder sociale aangelegenheid maakt. Het is dan ook niet gek dat een groot aantal volkstuintjesorganisaties en andere groene groeperingen zich bij de Dag heeft aangesloten. Zij grijpen 20 augustus aan om iedereen te stimuleren de tuin in te gaan. 2014 is de eerste keer dat de Dag wordt georganiseerd, dus schroom niet om ook zelf wat initiatief te nemen.
U kunt daarmee beginnen door te kijken op www.DagVanDeTuin.nl. Nu maar hopen dat daar wifi is...
Hier in Nederland is een boswachter vooral een veredelde parkbeheerder. Niet dat je geen werk hebt aan de aangeharkte boomperken die in ons land voor bos doorgaan, maar in veel landen zoals in Afrika zijn boswachter niet alleen essentiële ecobeheerders maar ook dierenbeschermers.
In december 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 november uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.