19 augustus

Dag van de Romantische Muziek

19 augustus - 32 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 augustus 14:30

Dag van de Romantische Muziek

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek? En misschien wel belangrijker, wat is nu romantiek zonder muziek? Diepzinnige levensvragen, waar we op de Dag van de Romantische Muziek een antwoord op hopen te krijgen.

De Dag van de Romantische Muziek vindt plaats in het Park (met hoofdletter P dus) bij de Euromast (in Rotterdam, voor de topo-leken onder ons), waar men onder het genot van romantische klassieke klanken kan picknicken of liggen in de (hopelijk) zon. Daarvoor is een interessant programma samengesteld, dat toedraagt tot de romantische sfeer.

Het gaat overigens niet al te best met de Dag van de Romantische Muziek: De Dag lijkt financieel bijna niet meer haalbaar te zijn. U kunt daarom doneren of 'vriend' worden van de organisatie, zodat deze mooie Dag niet tenonder hoeft te gaan.

Op www.DagVanDeRomantischeMuziek.nl is alle informatie te vinden die u nodig heeft voor deze Dag.

Verwante Dagen

Wereld Filosofiedag
17 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Internationale Dag van het Kinderboek
2 april
In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes.

Dag van de Aanvoegende Wijs
1 september
Het moge duidelijk zijn, 1 september is de Dag van de Aanvoegende Wijs. Opdat u het kunne leren: deze Dag is opgericht door het Genootschap Onze Taal, de literaire wijzen die den Nederlandsche taal het meest machtig zijn.

19
augustus

19 aug

Komende Dagen
Dag van de Klant
Dag van de Klant
22 september
Deze site gebruikt Cookies.