19 augustus

Dag van de Romantische Muziek

19 augustus - over 179 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Romantische Muziek

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek? En misschien wel belangrijker, wat is nu romantiek zonder muziek? Diepzinnige levensvragen, waar we op de Dag van de Romantische Muziek een antwoord op hopen te krijgen.

De Dag van de Romantische Muziek vindt plaats in het Park (met hoofdletter P dus) bij de Euromast (in Rotterdam, voor de topo-leken onder ons), waar men onder het genot van romantische klassieke klanken kan picknicken of liggen in de (hopelijk) zon. Daarvoor is een interessant programma samengesteld, dat toedraagt tot de romantische sfeer.

Het gaat overigens niet al te best met de Dag van de Romantische Muziek: De Dag lijkt financieel bijna niet meer haalbaar te zijn. U kunt daarom doneren of 'vriend' worden van de organisatie, zodat deze mooie Dag niet tenonder hoeft te gaan.

Op www.DagVanDeRomantischeMuziek.nl is alle informatie te vinden die u nodig heeft voor deze Dag.

Verwante Dagen

Dag van het Levenslied
12 mei
De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen.

Dag van de Aanvoegende Wijs
1 september
Het moge duidelijk zijn, 1 september is de Dag van de Aanvoegende Wijs. Opdat u het kunne leren: deze Dag is opgericht door het Genootschap Onze Taal, de literaire wijzen die den Nederlandsche taal het meest machtig zijn.

Dag van de Literatuur
5 maart
Dit tweejaarlijkse evenement wordt in maart voor de veertiende maal georganiseerd door Passionate Bulkboek in De Doelen in Rotterdam. Op deze Dag worden ruim 5000 middelbareschoolleerlingen in contact gebracht met literatuur, waardoor bewezen wordt dat literatuur heus niet saai hoeft te zijn!

19
augustus

19 aug

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.