26 januari

Dag van de Lightrail

26 januari - 250 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 3 januari 09:09

Dag van de Lightrail

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Quizvraagje: Wat is een lightrail?

A: Een verlicht stuk vangrail
B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers
C: Een ultralichte trein op electriciteit

Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is. Een lightrail is een soort elektrische trein/tram, uiteraard duurzaam, zoals dat tegenwoordig de norm is. Deze vorm van transport heeft volgens de organisatie de toekomst. Zoals meer duurzame dingen dat hebben tegenwoordig.

Voor de ontwikkeling van lightrails en het opzetten van een groot netwerk, moet gediscussieerd en gedebatteerd worden. Op de Dag Van De Lightrail komen aannemers, overheden en bouwbedrijven bij elkaar om te praten over de ontwikkeling in 'lightrailland'. Er komen daarom allerlei deskundigen praten over hun visie op het onderwerp en de problemen waar lightrailbouwers zoal tegenaan lopen. Lijkt ons niet zo geschikt voor de lightrailleek.

De Dag vindt dit jaar noodgedwongen online plaats. Het volledige programma vindt u hier.

Wens iemand een Fijne Dag van de Lightrail!
Verwante Dagen

Dag van de Fietshelm
20 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

Fiets-naar-je-Werk-Dag
19 mei
Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen.

Dag van het Stationsgebied
22 september
De Dag van het Stationsgebied is een Dag die in Nijmegen plaatsvindt rondom het centraal station. De Dag heeft slechts zijdelings met treinen, sporen en stations te maken.

26
januari

26 jan

Eerdere edities:
In 2021: 27 januari
In 2020: 29 januari
In 2019: 23 januari
Deze site gebruikt Cookies.