25 januari

Dag van de Lightrail

25 januari - 249 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 18:43

Dag van de Lightrail

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Quizvraagje: Wat is een lightrail?

A: Een verlicht stuk vangrail
B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers
C: Een ultralichte trein op electriciteit

Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is. Een lightrail is een soort elektrische trein/tram, uiteraard duurzaam, zoals dat tegenwoordig de norm is. Deze vorm van transport heeft volgens de organisatie de toekomst. Zoals meer duurzame dingen dat hebben tegenwoordig.

Voor de ontwikkeling van lightrails en het opzetten van een groot netwerk, moet gediscussieerd en gedebatteerd worden. Op de Dag Van De Lightrail komen aannemers, overheden en bouwbedrijven bij elkaar om te praten over de ontwikkeling in 'lightrailland'. Er komen daarom allerlei deskundigen praten over hun visie op het onderwerp en de problemen waar lightrailbouwers zoal tegenaan lopen. Lijkt ons niet zo geschikt voor de lightrailleek.

De Dag vindt dit jaar noodgedwongen online plaats. Het volledige programma vindt u hier.

Wens iemand een Fijne Dag van de Lightrail!
Verwante Dagen

Dag van de Fietshelm
19 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

Dag van de Trage Weg
14 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van $datum een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

25
januari

25 jan

Eerdere edities:
In 2022: 26 januari
In 2021: 27 januari
In 2020: 29 januari
Deze site gebruikt Cookies.