15 maart

Dag van de Leerplicht

15 maart - 277 dagen geleden elke 3e donderdag van maart
In 2019 op 21 maart
Aangepast op 29 december 19:44

Dag van de Leerplicht

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

In Nederland heeft iedereen het recht om naar school te gaan, en maar goed ook. Maar daar staat echter ook een plicht tegenover om tot je 16e je educatie te volgen. Op de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij de leerplicht, die in 1900 voor het eerst is aangenomen, en kijken we naar hoe het ons algemene opleidingsniveau tot één van de beste van de wereld heeft gemaakt.

Een leuk weetje over deze Dag is hoe die eigenlijk in het leven is geroepen. In 1900 werd de wet op de leerplicht aangenomen met 49 tegen 50, omdat Francis David Schimmelpenninck (een fel tegenstander van de wet) op weg naar de stemming van zijn paard viel. Hij miste daarom de stemming. En daarom moeten wij allemaal naar school.

Informatie over de Dag zelf, maar ook over de geschiedenis van de leerplicht is er www.DagVanDeLeerplicht.nl.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Schoolbibliotheek
4 oktober
Op de Internationale Dag van de Schoolbibliotheek staat de School Library Association (SLA) stil bij het belang van... Schoolbibliotheken natuurlijk! De SLA zou graag iedere school ter wereld voorzien van een zo'n lokaal kenniscentrum om zo kinderen makkelijker aan het lezen te krijgen.

Dag van de Excellentie
20 juni
De Dag van de Excellentie, op 20 juni 2014, gaat niet over hooggeplaatste rechters die we met deze titel horen aan te spreken. Nee, deze Dag is bedoeld voor 'excellente' prestaties in de academische wereld, zoals het winnen van een Nobelprijs of je diploma überhaupt halen.

Dag van de Voorschool
31 januari
Kinderen hebben er soms veel baat bij als zij naar de voorschool kunnen. Dat is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf waar zij al lerend kunnen spelen.

Deze site gebruikt Cookies.