7 maart

Dag van de Dwerg

7 maart - 157 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:22

Dag van de Dwerg

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

De Dag van de Dwerg is een bijeenkomst van (dwerg)konijnenliefhebbers uit Nederland, die daar alle ins en outs over hun geliefde huisdier willen weten of hun konijn zelf tentoon willen stellen. Zo zijn er keuringen door gecertificeerde konijnenkeurders, maar worden er ook konijnen verkocht en kan er advies worden ingewonnen door experts. Het volledige programma is via de website te downloaden.

De Dag is georganiseerd door de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub. Er is niet veel informatie beschikbaar op hun website, maar kijk er toch maar eens op.

Wens iemand een Fijne Dag van de Dwerg!
Verwante Dagen

Wereld Zwerfdierendag
4 april
Zielige, verlaten dieren, daar worden zelfs wij helemaal week van. Weinig dingen pijnlijker dan een kat in de goot of een hond die aan een boom is vastgeknoopt.

Wereld Dierendag
4 oktober
In feite behoeft Wereld Dierendag geen informatie. Op deze unaniem bekende Dag staat natuurlijk alles in het teken van dieren, wat door vrijwel alle huisdierenbezitters ter wereld wordt gevierd.

Internationale Dag van de Pinguin
25 april
Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine dieren, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is.

7
maart

7 mrt

Eerdere edities:
In 2019: 2 maart
In 2018: 3 maart
In 2017: 4 maart
Komende Dagen
Wereld Hagedissendag
Wereld Hagedissendag
14 augustus
Dag van het Hunebed
16 augustus
Deze site gebruikt Cookies.