4 maart

Dag van de Dwerg

4 maart - 211 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 20:43

Dag van de Dwerg

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

De Dag van de Dwerg is een bijeenkomst van (dwerg)konijnenliefhebbers uit Nederland, die daar alle ins en outs over hun geliefde huisdier willen weten of hun konijn zelf tentoon willen stellen. Zo zijn er keuringen door gecertificeerde konijnenkeurders, maar worden er ook konijnen verkocht en kan er advies worden ingewonnen door experts. Het volledige programma is via de website te downloaden.

De Dag is georganiseerd door de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub. Er is niet veel informatie beschikbaar op hun website, maar kijk er toch maar eens op.

Wens iemand een Fijne Dag van de Dwerg!
Verwante Dagen

Dag van het Oudere Paard
17 juni
Vroeger, toen de T-Ford nog niet bestond en we te paard ten strijde trokken, stonden de edele dieren hoog op de maatschappelijke dierenladder. Tegenwoordig associëren wij paarden vaak met het pronkstuk van rijkeluiskindertjes, maar ook professioneel zijn er in Nederland nog meer dan genoeg paarden werkzaam.

Internationale Dag van de Pinguin
25 april
Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine vogels, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is.

Wereld Tapirdag
27 april
We vinden tapirs maar rare beesten. Misschien omdat je ze niet eens hebt, hier in Nederland. We zijn ze niet gewend. Dat kan, want de tapir komt slechts voor in Centraal- en Zuid-Amerika, en in Zuidoost-Azie.

4
maart

4 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 5 maart
In 2020: 7 maart
In 2019: 2 maart
Deze site gebruikt Cookies.