4 maart

Dag van de Dwerg

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
4 maart 2023 - 504 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 20:43

Dag van de Dwerg

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

De Dag van de Dwerg is een bijeenkomst van (dwerg)konijnenliefhebbers uit Nederland, die daar alle ins en outs over hun geliefde huisdier willen weten of hun konijn zelf tentoon willen stellen. Zo zijn er keuringen door gecertificeerde konijnenkeurders, maar worden er ook konijnen verkocht en kan er advies worden ingewonnen door experts. Het volledige programma is via de website te downloaden.

De Dag is georganiseerd door de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub. Er is niet veel informatie beschikbaar op hun website, maar kijk er toch maar eens op.

Wens iemand een Fijne Dag van de Dwerg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

Internationale Dag van de Walvishaai
30 augustus
Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai.

4
maart

4 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 4 maart
In 2022: 5 maart
In 2020: 7 maart
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.